Την κλασική σπανακόπιτα με χωριάτικα φύλλα που θα κάνουμε ρολό και μια πλούσια γέμιση με αβγά και φέτα, τη λέμε πλέον… στρούντελ!
Υλικά
- 4 φύλλα χωριάτικα
- ½ κιλό σπανάκι φρέσκο
- 4 αβγά
- 250γρ. φέτα σκληρή, χοντροκομμένη
- 120γρ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
- 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. σούπας σουσάμι
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζετε και πλένετε το σπανάκι. Το κόβετε σε μικρά κομμάτια, το βάζετε σε μια λεκάνη. Το πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και το αφήνετε να στραγγίξει.Βήμα 2
Στύβετε το σπανάκι να βγάλει τα υγρά του και προσθέτετε τα ψιλοκομμένα αρωματικά, τη φέτα, λίγο πιπέρι και το μισό ελαιόλαδο. Χτυπάτε τα αβγά και τα προσθέτετε στο σπανάκι. Ανακατεύετε πολύ καλά όλα τα υλικά.Βήμα 3
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Καλύπτετε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα. Απλώνετε ένα χωριάτικο φύλλο, το λαδώνετε ελαφρά και στρώνετε ένα δεύτερο από πάνω. Τοποθετείτε στη μία άκρη του τη γέμιση (κατά μήκος) και κάνετε ένα μεγάλο ρολό. Το αλείφετε με λίγο λάδι. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με την υπόλοιπη γέμιση και τα υπόλοιπα φύλλα.Βήμα 4
Πασπαλίζετε τα δύο στρούντελ με σουσάμι και τα ψήνετε στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Βγάζετε τα στρούντελ από το φούρνο και τα αφήνετε να «σταθούν» για 15-20 λεπτά πριν τα κόψετε σε ροδέλες για να τα σερβίρετε.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Τίνα Webb