seftalies_mpakaliarou
clock icon
40'

Σεφταλιές μπακαλιάρου

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 300 γρ. μπόλια χοιρινή, μουλιασμένη σε χλιαρό νερό
  • 350 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου φρέσκο, ψιλοκομμένο με το μαχαίρι
  • 1 αυγό
  • 40 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
  • 3 κουτ. σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 20 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 2 πρέζες ρίγανη
  • 2 πρέζες πάπρικα καπνιστή
  • 2 πρέζες κύμινο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα

  • πίτες
  • ντομάτα
  • κρεμμύδι
  • λευκή ταραμοσαλάτα

Εξαιρετικός μεζές, καθώς ο συνδυασμός μπακαλιάρου-μπόλιας είναι μοναδικός και ταιριάζει άψογα με λευκή ταραμοσαλάτα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από την μπόλια και πλάθουμε σουτζουκάκια βάρους 30 γρ.

Στραγγίζουμε την μπόλια, ανοίγουμε και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια 10x10 εκ. και τυλίγουμε το κάθε σουτζουκάκι.

Ψήνουμε ιδανικά σε σχάρα ή σχαροτήγανο μέχρι να καραμελώσει η μπόλια απ’ όλες τις μεριές.

Σερβίρουμε με πίτες, ντομάτες, κρεμμύδι και λευκή ταραμοσαλάτα.

Φωτογραφία: Σωτήρης Χαμπάκης

 

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από την μπόλια και πλάθουμε σουτζουκάκια βάρους 30 γρ.

Βήμα 2

Στραγγίζουμε την μπόλια, ανοίγουμε και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια 10x10 εκ. και τυλίγουμε το κάθε σουτζουκάκι.

Βήμα 3

Ψήνουμε ιδανικά σε σχάρα ή σχαροτήγανο μέχρι να καραμελώσει η μπόλια απ’ όλες τις μεριές.

Βήμα 4

Σερβίρουμε με πίτες, ντομάτες, κρεμμύδι και λευκή ταραμοσαλάτα.

Φωτογραφία: Σωτήρης Χαμπάκης