Εξαιρετικός μεζές, καθώς ο συνδυασμός μπακαλιάρου-μπόλιας είναι μοναδικός και ταιριάζει άψογα με λευκή ταραμοσαλάτα.

Υλικά
- 300 γρ. μπόλια χοιρινή, μουλιασμένη σε χλιαρό νερό
- 350 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου φρέσκο, ψιλοκομμένο με το μαχαίρι
- 1 αυγό
- 40 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
- 3 κουτ. σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 20 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
- 2 πρέζες ρίγανη
- 2 πρέζες πάπρικα καπνιστή
- 2 πρέζες κύμινο
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
- πίτες
- ντομάτα
- κρεμμύδι
- λευκή ταραμοσαλάτα
Μερίδες: 4
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από την μπόλια και πλάθουμε σουτζουκάκια βάρους 30 γρ.
Βήμα 2
Στραγγίζουμε την μπόλια, ανοίγουμε και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια 10x10 εκ. και τυλίγουμε το κάθε σουτζουκάκι.
Βήμα 3
Ψήνουμε ιδανικά σε σχάρα ή σχαροτήγανο μέχρι να καραμελώσει η μπόλια απ’ όλες τις μεριές.
Βήμα 4
Σερβίρουμε με πίτες, ντομάτες, κρεμμύδι και λευκή ταραμοσαλάτα.
Φωτογραφία: Σωτήρης Χαμπάκης