Arancini λέγονται αυτές οι γεμιστές ρυζοκροκέτες, που σημαίνει πορτοκαλάκια στα ιταλικά. Πράγματι, είναι αρκετά μεγάλες αυτές οι κροκέτες που αφού παναριστούν και τηγανιστούν αποκτούν υπέροχο πορτοκαλί χρώμα που τις κάνει να μοιάζουν με πορτοκαλάκια.
Υλικά
- 2 κούπες μαγειρεμένο ρύζι αρμπόριο ή καρολίνα
- 1 αβγό
- 100γρ. παρμεζάνα τριμμένη ή άλλο σκληρό πικάντικο τυρί
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας θυμάρι ψιλοκομμένο
- 10 μικρά κυβάκια φρέσκια μοτσαρέλα
- αλεύρι
- 1 αβγό ανακατεμένο με 2 κουτ. σούπας γάλα για το πανάρισμα
- τρίμματα ψίχας ψωμιού για το πανάρισμα
- λάδι για το τηγάνισμα
- αλάτι, πιπέρι
Για τις ρυζοκροκέτες
Για το πανάρισμα
Tips
- Όσο πιο λίγα κομμάτια βάλουμε μέσα στο λάδι που τηγανίζουμε τόσο πιο καλό αποτέλεσμα θα έχουμε γιατί θα κρατάει το λάδι τη θερμοκρασία του και θα γίνουν τραγανές.
- Επίσης αν βάλουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά θα είναι πιο εύκολο το πλάσιμο.