revithia
clock icon
60'

Ρεβίθια λαδερά με ντομάτα, σπανάκι και φέτα

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 300 γρ. ρεβύθια χονδρά Επιλογής
  • 400 γρ. φύλλα σπανάκι, χοντροκομμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 τρυφερά πράσα, ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε κυβάκια
  • 4 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 150 γρ. τριμμένες ντομάτες
  • 80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
  • 200 γρ. φέτα Π.Ο.Π. Γάλπο, σπασμένη σε χοντρά κομμάτια
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Tips

  • Εμπλουτίζουμε αν θέλουμε με καυκαλήθρες ή σέσκουλα.

Τα χειμερινά λαχανικά και όσπρια μελώνουν στην κατσαρόλα σε πλούσιες σάλτσες ντομάτας και δίνουν πιάτα βαθιάς νοστιμιάς που δεν πρέπει να λείπουν από καμία κουζίνα.

Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο και την πιπεριά, αλατίζουμε και σοτάρουμε για 5΄.

Προσθέτουμε τα ρεβίθια, αφού τα έχουμε βάλει στον μούσκιο από την προηγούμενη και τα έχουμε βράσει, και τον ντοματοπελτέ, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 3΄ ακόμη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε 500 ml νερό, τις ντομάτες και μπόλικο μαύρο πιπέρι.

Αφού μαγειρευτούν τα ρεβίθια προσθέτουμε το σπανάκι, τον άνηθο, τον μαϊντανό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε για 15΄ακόμη σε δυνατή φωτιά να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του.

Λίγο πριν αποσύρουμε προσθέτουμε τη φέτα και μόλις λιώσει, σερβίρουμε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο και την πιπεριά, αλατίζουμε και σοτάρουμε για 5΄.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τα ρεβίθια, αφού τα έχουμε βάλει στον μούσκιο από την προηγούμενη και τα έχουμε βράσει, και τον ντοματοπελτέ, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 3΄ ακόμη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε 500 ml νερό, τις ντομάτες και μπόλικο μαύρο πιπέρι.

Βήμα 3

Αφού μαγειρευτούν τα ρεβίθια προσθέτουμε το σπανάκι, τον άνηθο, τον μαϊντανό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε για 15΄ακόμη σε δυνατή φωτιά να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του.

Βήμα 4

Λίγο πριν αποσύρουμε προσθέτουμε τη φέτα και μόλις λιώσει, σερβίρουμε.