Τα χειμερινά λαχανικά και όσπρια μελώνουν στην κατσαρόλα σε πλούσιες σάλτσες ντομάτας και δίνουν πιάτα βαθιάς νοστιμιάς που δεν πρέπει να λείπουν από καμία κουζίνα.

Υλικά
- 300 γρ. ρεβίθια, προβρασμένα
- 400 γρ. φύλλα σπανάκι, χοντροκομμένα
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 τρυφερά πράσα, ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε κυβάκια
- 4 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
- 3 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
- 150 γρ. τριμμένες ντομάτες
- 80 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 200 γρ. φέτα, σπασμένη σε χοντρά κομμάτια
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Μερίδες: 4
Tips
- Εμπλουτίζουμε αν θέλουμε με καυκαλήθρες ή σέσκουλα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο και την πιπεριά, αλατίζουμε και σοτάρουμε για 5΄.
Βήμα 2
Προσθέτουμε τα ρεβίθια και τον ντοματοπελτέ συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 3΄ ακόμη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε 500 ml νερό, τις ντομάτες και μπόλικο μαύρο πιπέρι.
Βήμα 3
Αφού μαγειρευτούν τα ρεβίθια προσθέτουμε το σπανάκι, τον άνηθο, τον μαϊντανό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε για 15΄ακόμη σε δυνατή φωτιά να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του.
Βήμα 4
Λίγο πριν αποσύρουμε προσθέτουμε τη φέτα και μόλις λιώσει, σερβίρουμε.
Φωτογραφίες, Food styling: Εύα Μονοχάρη