nioki_ntomata
clock icon
50'

Νιόκι με ντομάτα, μοτσαρέλα και βασιλικό στον φούρνο

Υλικά

  • Μερίδες: 4
  • 500 γρ. νιόκι πατάτας, έτοιμα ή σπιτικά
  • 3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 400 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 χούφτα φύλλα βασιλικού
  • 120 γρ. μοτσαρέλα σε κομμάτια
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Τα νιόκι στον φούρνο είναι ένα comfort φαγητό που αγαπά πολύ η νέα γενιά και όχι μόνο αυτή.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και σοτάρουμε για 5´ μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε ανακατεύοντας για 1´ και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα την ντομάτα και τα νιόκι.

Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν για 10΄-15΄, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν τα νιόκι και να δέσει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον βασιλικό. Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος.

Σκορπίζουμε από πάνω τα κομμάτια μοτσαρέλας και το βάζουμε κάτω από το γκριλ του φούρνου για 5΄-6΄ μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η επιφάνεια. Σερβίρουμε αμέσως.

Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και σοτάρουμε για 5´ μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε ανακατεύοντας για 1´ και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα την ντομάτα και τα νιόκι.

Βήμα 2

Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν για 10΄-15΄, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν τα νιόκι και να δέσει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον βασιλικό. Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος.

Βήμα 3

Σκορπίζουμε από πάνω τα κομμάτια μοτσαρέλας και το βάζουμε κάτω από το γκριλ του φούρνου για 5΄-6΄ μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η επιφάνεια. Σερβίρουμε αμέσως.

Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio LM