clock icon
1:30'

Λαζάνια με κοτόπουλο, ντομάτα και mozzarella

Υλικά

    Για τα λαζάνια

  • 3 στήθη από μαύρο κοτόπουλο Νιτσιάκος
  • σάλτσα φρέσκιας ντομάτας*
  • 100γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 600-750γρ. mozzarella bufalla, σε φέτες
  • 1 πακέτο λαζάνια που δεν θέλουν βράσιμο
  • δυόσμο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τη σάλτσα φρέσκιας ντομάτας

  • 2½ κιλά ντομάτες ώριμες τριμμένες στον τρίφτη
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 40ml ελαιόλαδο
  • ½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα πιάτο ζεστά λαζάνια; Τα φτιάχνετε με κοτόπουλο, σάλτσα ντομάτας και μοτσαρέλα που τα κάνουν πιο χορταστικά και νόστιμα. Δείτε πώς να ετοιμάσετε τις προτάσεις μας, χρησιμοποιώντας τα σκεύη τoυ Cook-Shop.

Enjoy Cooking Enjoy Cooking

Τα απαραίτητα

Αντικολλητικό Τηγάνι Fissler Levital+ Comfort

Πυρίμαχο Σκεύος Casa Domani Taupe Moderna 3lt, 31x21cm

Πρέσα Σκόρδου Brabantia Profile

Για τη σάλτσα ντομάτας: Σε πλατιά κατσαρόλα που έχετε ζεστάνει πολύ καλά σοτάρετε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε για 10 δευτερόλεπτα.

Ρίχνετε στην κατσαρόλα τις ντομάτες και μαγειρεύετε σε δυνατή φωτιά για περίπου 25 λεπτά. Η σάλτσα σας πρέπει να έχει υγρά, ώστε να τα απορροφήσουν τα ζυμαρικά κατά το ψήσιμο. Αποσύρετε τη σάλτσα από την φωτιά, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τον ψιλοκομμένο δυόσμο.

Στο μεταξύ, κόβετε τα στήθη του κοτόπουλου οριζοντίως στην μέση, σε πιο λεπτά φιλέτα. Τα σοτάρετε με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά (το τηγάνι πρέπει να καίει πολύ καλά) για ένα λεπτό από την κάθε πλευρά. Δεν θα έχουν ψηθεί εντελώς, αλλά δεν πειράζει γιατί θα ψηθούν και στο φούρνο. Αλατοπιπερώνετε.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170οC. Στρώνετε στον πάτο ενός ταψιού λίγη σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζετε με λίγη παρμεζάνα και κάνετε από πάνω μια στρώση με λαζάνια. Βάζετε άλλη μια στρώση σάλτσας, πασπαλίζετε με παρμεζάνα και μετά κάνετε μια στρώση από κοτόπουλο. Συνεχίζετε με σάλτσα, λαζάνια, σάλτσα και πάλι κοτόπουλο, λίγη σάλτσα ακόμα, παρμεζάνα και τελειώνετε με την mozzarella σε φέτες. Ψήνετε τα λαζάνια στο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει από πάνω το φαγητό.

Διαδικασία

Βήμα 1

Για τη σάλτσα ντομάτας: Σε πλατιά κατσαρόλα που έχετε ζεστάνει πολύ καλά σοτάρετε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε για 10 δευτερόλεπτα.

Βήμα 2

Ρίχνετε στην κατσαρόλα τις ντομάτες και μαγειρεύετε σε δυνατή φωτιά για περίπου 25 λεπτά. Η σάλτσα σας πρέπει να έχει υγρά, ώστε να τα απορροφήσουν τα ζυμαρικά κατά το ψήσιμο. Αποσύρετε τη σάλτσα από την φωτιά, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τον ψιλοκομμένο δυόσμο.

Βήμα 3

Στο μεταξύ, κόβετε τα στήθη του κοτόπουλου οριζοντίως στην μέση, σε πιο λεπτά φιλέτα. Τα σοτάρετε με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά (το τηγάνι πρέπει να καίει πολύ καλά) για ένα λεπτό από την κάθε πλευρά. Δεν θα έχουν ψηθεί εντελώς, αλλά δεν πειράζει γιατί θα ψηθούν και στο φούρνο. Αλατοπιπερώνετε.

Βήμα 4

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170οC. Στρώνετε στον πάτο ενός ταψιού λίγη σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζετε με λίγη παρμεζάνα και κάνετε από πάνω μια στρώση με λαζάνια. Βάζετε άλλη μια στρώση σάλτσας, πασπαλίζετε με παρμεζάνα και μετά κάνετε μια στρώση από κοτόπουλο. Συνεχίζετε με σάλτσα, λαζάνια, σάλτσα και πάλι κοτόπουλο, λίγη σάλτσα ακόμα, παρμεζάνα και τελειώνετε με την mozzarella σε φέτες. Ψήνετε τα λαζάνια στο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει από πάνω το φαγητό.