Οι εντσιλάδας είναι από τα πιο κλασικά πιάτα της μεξικάνικης κουζίνας. Σε αυτή τη συνταγή γεμίζουμε τις τορτίγιες μας με νόστιμο κοτόπουλο Νιτσιάκος.
Υλικά
- 4 φιλέτα κοτόπουλου Νιτσιάκος
- 1 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
- 12 τορτίγιες
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 2/3 φλιτζανιού ζωμό κοτόπουλου
- 225γρ. (1 βαζάκι) μεξικάνικες πράσινες πιπεριές Jalapenos
- 4 φλιτζάνια τυρί τσένταρ τριμμένο
- 100γρ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
- 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
- 8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένετε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας. Τα σοτάρετε σε ένα τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά με μία κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο για 10 λεπτά περίπου. Βγάζετε τα φιλέτα από τηγάνι και τα κόβετε σε μικρούς κύβους.Βήμα 2
Αναμινύετε όλα τα υλικά εκτός από το κοτόπουλο και κρατάτε μια μικρή ποσότητα καθώς και λίγο από το τριμμένο τυρί. Προσθέτετε το κοτόπουλο και ανακατεύετε απαλά.Βήμα 3
Παίρνετε μια τορτίγια και απλώνετε στο κέντρο της μια ποσότητα από το μίγμα με το κοτόπουλο. Την τυλίγετε και την τοποθετείτε σε μικρό ταψί. Επαναλαμβάνετε με τις υπόλοιπες τορτίγιες.Βήμα 4
Ρίχνετε το υπόλοιπο μίγμα που κρατήσατε πάνω από τις τορτίγιες και πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί. Ψήνετε στον φούρνο στους 180οC για 40 λεπτά.Βήμα 5
Σερβίρετε τις εντσιλάδας ζεστές, συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey