KOTOPOULO-ALA-POUTANESKA
clock icon
40'

Κοτόπουλο α λα πουτανέσκα με ταλιατέλες

Υλικά

  • 700γρ. φιλέτο κοτόπουλου από μπούτι, σε μπουκιές
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό
  • 2-3 πιπερίτσες τσίλι
  • 14 ντοματίνια κομμένα στα 2
  • 12 καππαρόφυλλα ή 2 κουτ. σούπας κάππαρη
  • 24 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
  • φύλλα βασιλικού
  • 1 πακέτο ταλιατέλες
  • ελαιόλαδο
  • παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι

Μια συνταγή με ζυμαρικά και αναφορές στη διάσημη σπεσιαλιτέ του ιταλικού Νότου.

Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.

Στο μεταξύ, ρίχνετε δύο κουταλιές ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε σκόρδο και το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με το κρασί.

Μετά από 2 λεπτά προσθέτετε το μπούκοβο, τις ντομάτες, τα καππαρορόφυλλα και τις ελιές. Δουλεύετε τα υλικά σε σιγανή φωτιά χωρίς να αλλάξουν χρώμα.

Στραγγίζετε τα ζυμαρικά κρατώντας 2-3 κουτ. σούπας από το νερό που έβρασαν. Ρίχνετε τα ζυμαρικά στη σάλτσα μαζί με το νεράκι που κρατήσατε, 6 κουταλιές ελαιόλαδο και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί. Πασπαλίζετε με φυλλαράκια βασιλικού και σερβίρετε αμέσως μαζί με τριμμένη παρμεζάνα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.

Βήμα 2

Στο μεταξύ, ρίχνετε δύο κουταλιές ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε σκόρδο και το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με το κρασί.

Βήμα 3

Μετά από 2 λεπτά προσθέτετε το μπούκοβο, τις ντομάτες, τα καππαρορόφυλλα και τις ελιές. Δουλεύετε τα υλικά σε σιγανή φωτιά χωρίς να αλλάξουν χρώμα.

Βήμα 4

Στραγγίζετε τα ζυμαρικά κρατώντας 2-3 κουτ. σούπας από το νερό που έβρασαν. Ρίχνετε τα ζυμαρικά στη σάλτσα μαζί με το νεράκι που κρατήσατε, 6 κουταλιές ελαιόλαδο και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί. Πασπαλίζετε με φυλλαράκια βασιλικού και σερβίρετε αμέσως μαζί με τριμμένη παρμεζάνα.