Μια συνταγή με ζυμαρικά και αναφορές στη διάσημη σπεσιαλιτέ του ιταλικού Νότου.
Υλικά
- 700γρ. φιλέτο κοτόπουλου από μπούτι, σε μπουκιές
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 1 ποτηράκι κρασί λευκό
- 2-3 πιπερίτσες τσίλι
- 14 ντοματίνια κομμένα στα 2
- 12 καππαρόφυλλα ή 2 κουτ. σούπας κάππαρη
- 24 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
- φύλλα βασιλικού
- 1 πακέτο ταλιατέλες
- ελαιόλαδο
- παρμεζάνα τριμμένη
- αλάτι
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.
Βήμα 2
Στο μεταξύ, ρίχνετε δύο κουταλιές ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε σκόρδο και το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με το κρασί.
Βήμα 3
Μετά από 2 λεπτά προσθέτετε το μπούκοβο, τις ντομάτες, τα καππαρορόφυλλα και τις ελιές. Δουλεύετε τα υλικά σε σιγανή φωτιά χωρίς να αλλάξουν χρώμα.
Βήμα 4
Στραγγίζετε τα ζυμαρικά κρατώντας 2-3 κουτ. σούπας από το νερό που έβρασαν. Ρίχνετε τα ζυμαρικά στη σάλτσα μαζί με το νεράκι που κρατήσατε, 6 κουταλιές ελαιόλαδο και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί. Πασπαλίζετε με φυλλαράκια βασιλικού και σερβίρετε αμέσως μαζί με τριμμένη παρμεζάνα.