tiramisu
clock icon
30'

Κλασική τιραμισού

Υλικά

  • 300γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 50γρ. ζάχαρη
  • 3 κρόκους αβγού
  • 2 ασπράδια αβγού
  • 1 καφέ εσπρέσο lungo
  • 3 κουτ. σούπας ρούμι
  • 6 μικρά μπισκοτάκια amaretto
  • 60γρ. κουβερτούρα σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 3-4 κουτ. σούπας κακάο σε πούδρα

Το τιραμισού το διάσημο ιταλικό γλυκό γίνεται εύκολα και γρήγορα σε μία συνταγή γεμάτο άρωμα να το πιεις στο ποτήρι!

Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους των αβγών μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μίγμα. Σε μπολ βάζετε το μασκαρπόνε, ρίχνετε μέσα το μίγμα των κρόκων και ανακατεύετε.

Xτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Την ενσωματώνετε στο μίγμα του μασκαρπόνε και προσθέτετε το ρούμι.

Ραντίζετε μπισκοτάκια με τον καφέ εσπρέσο. Βάζετε από ένα μπισκοτάκι στο βάθος κάθε ποτηριού. Μοιράζετε την κρέμα μασκαρπόνε στα ποτήρια. Ρίχνετε από πάνω τα κομματάκια της κουβερτούρας και πασπαλίζετε με το κακάο.

Διατηρείστε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους των αβγών μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μίγμα. Σε μπολ βάζετε το μασκαρπόνε, ρίχνετε μέσα το μίγμα των κρόκων και ανακατεύετε.

Βήμα 2

Xτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Την ενσωματώνετε στο μίγμα του μασκαρπόνε και προσθέτετε το ρούμι.

Βήμα 3

Ραντίζετε μπισκοτάκια με τον καφέ εσπρέσο. Βάζετε από ένα μπισκοτάκι στο βάθος κάθε ποτηριού. Μοιράζετε την κρέμα μασκαρπόνε στα ποτήρια. Ρίχνετε από πάνω τα κομματάκια της κουβερτούρας και πασπαλίζετε με το κακάο.

Βήμα 4

Διατηρείστε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb