Τα πολίτικα κεφτεδάκια αυτής της συνταγής είναι βασισμένα στα μοναδικά, πεντανόστιμα κεφτεδάκια μιας μοναδικής μαγείρισσας, της κυρίας Κατίνας της Πολίτισσας, που σίγουρα είχαν πλιγούρι στα συστατικά τους!
Υλικά
- Μερίδες: 4
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 100 γρ. πλιγούρι, μουλιασμένο
- 2 κρεμμύδια, τριμμένα στον ρεντέ
- 1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο
- 1 μεγάλο αυγό
- 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας ξίδι ή κόκκινο κρασί
- αλεύρι για το τηγάνισμα
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια, ζυμώνουμε τον κιμά και τον αφήνουμε για 10΄ στην άκρη. Πλάθουμε και αλευρώνουμε τους κεφτέδες. Βάζουμε σε μεγάλο τηγάνι το λάδι να ζεσταθεί καλά και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
Βήμα 2
Τα ακουμπάμε μερικά λεπτά σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε ζεστά. Μπορούμε να ψήσουμε τα κεφτεδάκια και στον φούρνο στους 200° C για 25΄ παραλείποντας το αλεύρωμα.
Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη