Σε όλους μας έχει συμβεί κάποια στιγμή να παραπέσει λάδι στο φαγητό μας. Μια απότομη κίνηση αρκεί  για να ξεφύγει. Ας δούμε, όμως πώς μπορούμε να σώσουμε την κατάσταση με απλές πρακτικές.

Χαρτί κουζίνας: Είναι ένα απλό κόλπο που όμως πάντα σώζει την κατάσταση. Τηγανίσατε και σας ξέφυγε το λάδι; Βάζετε τα τηγανητά σας σε χαρτί κουζίνας , αμέσως μετά το τηγάνισμα.

Με μια κουτάλα: Πολλές φορές, βλέπετε ένα παχύ στρώμα λαδιού να επιπλέει στην επιφάνεια του φαγητού. Πάρτε μια κουτάλα και μαζέψτε σιγά-σιγά το λάδι. Τώρα απλά, πετάξτε το λάδι και απολαύστε το πιάτο σας χωρίς πολλές ενοχές.

Κρύο φαγητό: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το hack κυρίως για σάλτσες και ακόμη και τσάτνεϊ. Αν έχετε βάλει στο ψυγείο το πιάτο, το επιπλέον λάδι θα μαζευτεί στην κορυφή σχηματίζοντας ένα παχύ στρώμα. Στη συνέχεια, απλώς αφαιρέστε το συσσωρευμένο λάδι από την επιφάνεια.

Το κόλπο με τα παγάκια: Αν ρίξατε παραπάνω λάδι στο φαγητό, βάλτε στην κατσαρόλα παγάκια. Αφήστε τα να τραβήξουν το λίπος και αφαιρέστε τα παγάκια, μαζί με το περιττό λάδι.

Και αν παραπέσει λάδι στο πάτωμα;
Επίσης, θα σας δώσουμε και ένα ακόμη tip, σχετικά με το τι πρέπει να κάνουμε αν πέσει το μπουκάλι του λαδιού στο πάτωμα, που μπορεί επίσης να συμβεί κατά την προετοιμασία ενός γεύματος. Τι κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις, λοιπόν;

Αρχικά, για να καθαρίσετε μεγάλη ποσότητα λαδιού από το πάτωμα δεν θα πάρετε σφουγγαρίστρα, καθώς όχι μόνο το λάδι δεν θα καταφέρετε να απομακρύνετε αποτελεσματικά, αλλά και η σφουγγαρίστρα θα γεμίσει λάδια και θα απλωθούν σε ακόμα μεγαλύτερη επιφάνεια. Η λύση είναι πιο απλή από όσο φαντάζεστε. Πάρτε μπόλικο χαρτί κουζίνας για να αφαιρέσετε όσο μεγαλύτερη ποσότητα λαδιού γίνεται από το πάτωμα. Έπειτα πάρτε ξίδι και χαρτί κουζίνας και σκουπίστε σχολαστικά την περιοχή.

Eπίσης, συνδυαστικά με το ξίδι μπορείτε, αν θέλετε να προσθέσετε και λίγο απορρυπαντικό πιάτων με λίγο ζεστό νερό για πιο ενισχυσμένη δράση. Το αποτέλεσμα θα είναι τόσο άμεσο και οικονομικό και θα σας πάρει ελάχιστα λεπτά για να το ολοκληρώσετε. Δοκιμάστε το την επόμενη φορά, που θα έχετε ένα τέτοιο «ατύχημα» και θα δείτε!