Μια συνταγή με έθνικ χαρακτήρα που θα φτιάξετε με φτερούγες κοτόπουλου Νιτσιάκος.
Υλικά
- 1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου Νιτσιάκος
- 50ml ελαιόλαδο
- 3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα, καπνιστή
- ½ κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
- 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
- 1 κουτ. γλυκού κάρυ
- 3 κουτ. σούπας μέλι
- σουσάμι για το σερβίριμα
- 3 ώριμα αβοκάντο, χωρίς φλούδα και πυρήνα
- ¾ φλιτζ. ντομάτα, σε καρεδάκια
- λίγες σταγόνες Tabasco
- 3 κουτ. σούπας κρεμμύδι, σε καρεδάκια
- 3 κουτ. σούπας φυλλαράκια κόλιανδρο, ψιλοκομμένα
- χυμό από 1 λάιμ
- αλάτι
Για το γκουακαμόλε
Tips
- Για πιο τραγανό αποτέλεσμα μπορείτε να πανάρετε τις φτερούγες με σουσάμι πριν το ψήσιμο. Σε ένα μπολ ρίχνετε ½ φλιτζάνι σουσάμι και το ανακατεύουμε με ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά και ½ κουτ. γλυκού αλάτι. Μόλις βγάλετε τις φτερούγες από τη μαρινάδα, τις πανάρετε μόνο από τη μία πλευρά με το σουσάμι και τις τοποθετείτε στο ταψί, με τη σουσαμένια πλευρά προς τα πάνω. Συνεχίζετε τη διαδικασία ψησίματος όπως παραπάνω.