Τα ηπειρώτικα αυγά στην πεντανόστιμη καλοκαιρινή τους εκδοχή με γλυκά ντοματίνια και ελιές. Απολαύστε τα ως ορεκτικό ή μεζέ στη μέση.
Υλικά
- 30 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 150 γρ. φέτα
- 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 8 αυγά
- 100 γρ. μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε ροδέλες
- 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
- λίγη φρέσκια ρίγανη
- λίγο φρέσκο βασιλικό
Μερίδες: 3-4
Για το σερβίρισμα
Tips
- Μπορούμε να προσθέσουμε 1 λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε φέτες για πιο πλούσια γεύση ή μια ψιλοκομμένη πιπεριά τσίλι για όσους αγαπούν τα καυτερά.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα ευρύχωρο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τη φέτα και μόλις λιώσει ρίχνουμε τα ντοματίνια και σοτάρουμε για 1′ ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με ένα πιρούνι και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ψηθούν αλλά να παραμείνουν ζουμερά.
Βήμα 3
Προσθέτουμε τις ελιές, τη ρίγανη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με λίγη ρίγανη και βασιλικό.