tsaklatista avga_anoigma
clock icon
15'

Αυγά τσακλατιστά: η εύκολη πεντανόστιμη συνταγή

Υλικά

    Μερίδες: 3-4

  • 30 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. φέτα
  • 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 8 αυγά
  • 100 γρ. μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε ροδέλες
  • 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα

  • λίγη φρέσκια ρίγανη
  • λίγο φρέσκο βασιλικό

Tips

  • Μπορούμε να προσθέσουμε 1 λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε φέτες για πιο πλούσια γεύση ή μια ψιλοκομμένη πιπεριά τσίλι για όσους αγαπούν τα καυτερά.

Τα ηπειρώτικα αυγά στην πεντανόστιμη καλοκαιρινή τους εκδοχή με γλυκά ντοματίνια και ελιές. Απολαύστε τα ως ορεκτικό ή μεζέ στη μέση.

Σε ένα ευρύχωρο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τη φέτα και μόλις λιώσει ρίχνουμε τα ντοματίνια και σοτάρουμε για 1′ ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με ένα πιρούνι και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ψηθούν αλλά να παραμείνουν ζουμερά.

Προσθέτουμε τις ελιές, τη ρίγανη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με λίγη ρίγανη και βασιλικό.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα ευρύχωρο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τη φέτα και μόλις λιώσει ρίχνουμε τα ντοματίνια και σοτάρουμε για 1′ ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με ένα πιρούνι και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ψηθούν αλλά να παραμείνουν ζουμερά.

Βήμα 3

Προσθέτουμε τις ελιές, τη ρίγανη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με λίγη ρίγανη και βασιλικό.