clock icon
45'

Κολοκυθάκια και ανθοί τηγανητοί με κουρκούτι μπύρας

Κλασικός αγαπημένος μεζές σε ελληνικά σπίτια και ταβέρνες, συνοδεύεται απαραιτήτως από τζατζίκι ή έστω, ένα δροσερό ντιπ γιαουρτιού. Η συγκεκριμένη συνταγή έχει αφενός ιδιαίτερα τραγανό αποτέλεσμα χάρη στη - σε δυο στάδια - κάλυψη των κολοκυθιών με κουρκούτι και αλεύρι πριν το τηγάνισμα και αφετέρου γευστική ένταση καθώς αφυγραίνουμε τα κολοκύθια με αλάτι για να πυκνώσει η γεύση τους, ενώ παράλληλα η φυσική γλύκα τους ενισχύεται από λίγη ζάχαρη.