Τα λάχανα και το σπανάκι είναι πολύ νόστιμα αυτήν την εποχή και αξίζουν σίγουρα μια θέση στο καθημερινό τραπέζι. Οι μαμάδες μας συνήθιζαν να λένε να φάμε σπανάκι για να πάρουμε σίδηρο και να είμαστε δυνατοί (σαν τον Ποπάυ) και λάχανο γιατί έχει πολλές βιταμίνες. Και συνήθιζαν να φτιάχνουν σπανακόρυζο και λαχανόρυζο. Απλά και γευστικά πιάτα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας.

Στην ερώτηση που κάναμε την Τετάρτη στο Viber για το αν προτιμάτε το σπανακόρυζο ή το λαχανόρυζο η νίκη του σπανακόρυζου ήταν ξεκάθαρη. Το σπανάκι κέρδισε με ποσοστό 68%.

Ετοιμάσαμε, λοιπόν, νόστιμες συνταγές με σπανάκι: Κλασικό σπανακόρυζο με ντομάτα και μυρωδικά, ένα διαφορετικό σπανακόρυζο με κουσκούς κι καλαμαράκι γεμιστά με σπανακόρυζο.

Να τις φτιάξετε και να τις απολαύσετε!

Σπανακόρυζο με ντομάτα και μυρωδικά

Αγαπημένο φαγητό του καθημερινού τραπεζιού, αυτό το σπανακόρυζο κερδίζει τις εντυπώσεις και με το ωραίο άρωμα του.

Σπανακόρυζο με κουσκούς

Έξτρα νοστιμιά με το ζωμό των λαχανικών και μελωμένο κουσκούς σε ένα πιάτο που θα λατρέψουν ακόμα και τα παιδιά. Και το λάδι του άνηθου του δίνει από πάνω άλλη ομορφιά. Με βαρελίσια φέτα εννοείται. Και μπόλικο ζυμωτό ψωμί.

Καλαμαράκια γεμιστά με σπανακόρυζο

Τα γεμιστά καλαμαράκια είναι από τα πιο νόστιμα πιάτα. Σε αυτή τη συνταγή επιλέγουμε να τα γεμίσουμε με σπανακόρυζο δημιουργώντας ένα ξεχωριστό πιάτο που κλέβει την παράσταση.

 

Δείτε επίσης:
Λαχταριστές τάρτες: Ποιες είναι οι τάρτες που αγαπούν οι αναγνώστες του Olivemagazine.gr;

Κυδώνια: Πώς τα προτιμούν οι αναγνώστες του Olivemagazine.gr; Σε αλμυρές ή σε γλυκές συνταγές;

Βότκα ή τζιν; Ποιο είναι το ποτό που προτιμούν οι αναγνώστες του Olivemagazine.gr;