Πρόκειται για το εστιατόριο ELAIA του Kαpsaliana Village Hotel. Ο έμπειρος chef αφήνει την καρδιά της Αθήνας για να δημιουργήσει τα μενού ενός οικισμού του 16ου αιώνα που μετατράπηκε σε πολυβραβευμένο boutique Hotel.
Πρωταγωνιστές όλα τα λαχανικά και τα ζαρζαβατικά της Κρήτης από μποστάνια του χωριού, αλλά και τα «διάσημα» βότανα του νησιού, τα οποία συνδυάζονται με εκλεκτά κρεατικά που ήρθαν από επιλεγμένες φάρμες και μοναδικά τυριά των τυροκομιών του Ρεθύμνου.
Ο Νίκος Θωμάς αγάπησε τα Καψαλιανά και για τρίτη χρονιά βρίσκεται στην ενδοχώρα της Μεγαλονήσου για να βάλει στάκα στα κολοκυθάκια , να παντρέψει χέλι με ζυγούρι στο γαμοπίλαφο, να κάνει πέστο από μαϊντανό, να ρίξει πούδρα αυγοτάραχου σαν κίτρινο χιόνι, να επαναδομήσει το αρνί που σιγοψηνόταν στην γάστρα, να τα στολίσει με ροζ βρώσιμα ανθάκια αρμπαρόριζας, να κόψει αριστοτεχνικά τις τρίχρωμες ντομάτες για το carpaccio με αχινό, να βάλει τον σιγομαγειρεμένο επι 3,5 ωρες κόκορα του πάνω στον ξινόχοντρο!
Μαζί του στην κουζίνα ο Χανιώτης και ανερχόμενος chef Αντώνης Μπατσίνης.
info
Καψαλιανά, Ρέθυμνο, Κρήτη, τηλ. 2831083400, www.kapsalianavillage.gr
Διαβάστε ακόμη
Νέα συνεργασία για το Over Water Restaurant και τη Stephanie Le Quellec
Η Cookoovaya «ανοίγει φτερά» για το Saint-Tropez
Ο Αθηναγόρας Κωστάκος υπογράφει το μενού στο NOS της Σίφνου