Το NOS Hotel & Villas είναι το ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο που βρίσκεται στο Φάρο της Σίφνου. Φέρει το όνομά του από τον τρόπο με τον οποίο οι ντόπιοι προφέρουν μόνο το μισό των ονομάτων τους στις καθημερινές συνομιλίες τους, το NÓS είναι δηλαδή η συντόμευση του ονόματος του νησιού (Sif-NÓS).

Το μενού για το εστιατόριο του ξενοδοχείου είναι σχεδιασμένο από τον βραβευμένο Executive Chef Αθηναγόρα Κωστάκο. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ελληνικότητα και η εντοπιότητα, τόσο στην πρώτη ύλη όσο και στην εκτέλεση των συνταγών είναι αξίες αδιαπραγμάτευτες. «Το zero waste και η ντόπια πρώτη ύλη είναι οι βασικοί παρονομαστές στο μενού που ετοιμάσαμε για το εστιατόριο του NOS. Όλες οι μαγειρικές τεχνικές αλλά και οι πρώτες ύλες της Σίφνου και των Κυκλάδων -με έμφαση στην ωμοφαγία- έχουν εδώ τον πρώτο και κυρίαρχο λόγο» τονίζει ο Αθηναγόρας Κωστάκος.

Το πικάντικο ταρτάρ παλαμίδας με κάπαρη και τσακιστές ελιές, ο ταραμάς από τόνο Αλοννήσου και το μαγειρεμένο αργά αρνί καπνιστό με κλιματόβεργες είναι μερικά μόνο από τα πιάτα που σερβίρονται και τα οποία ασπάζονται τη φιλοσοφία του sharing (μεγάλες μερίδες). Τέλος, σύμφωνα και με την ιστοσελίδα του ξενοδοχείου θα βρείτε και κρασιά από όλη την Ελλάδα.

info
NOS Hotel & Villas, Φάρος Σίφνος, τηλ. 2284 028957

Δείτε επίσης:
Savile Row: Το νέο all day bar στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

ΙVIS 4: Νέο εστιατόριο στου Ψυρρή με την υπογραφή του Γιάννη Λουκάκου στο μενού

Το Franco Manca -διάσημο στη Βρετανία για τις πίτσες με προζύμι αργής ωρίμασης- ήρθε στην Αθήνα