Κάθε μήνα δοκιμάζουμε και ξεχωρίζουμε 6 ετικέτες που θα κάνουν την καλύτερη παρέα στα πιάτα της εποχής.

Δείτε τις επιλογές μας:

Truth 2022
Οίνος Λευκός Ξηρός
Ρομπόλα Κεφαλληνίας ΠΟΠ
ΑΟΣΠ Ρομπόλας Κεφ/νιας
Στο οροπέδιο των Οµαλών και στις πλαγιές του κεφαλλονίτικου Αίνου, η Ροµπόλα, αυτή η παλιά ποικιλία σταφυλιού, η απόλυτα ταυτισµένη µε το νησί του Ιονίου, βρίσκει τις ιδανικές συνθήκες για να ξεδιπλώσει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της. Ο τοπικός συνεταιρισµός, που διαχειρίζεται σχεδόν το 80% της συνολικής παραγωγής, υπογράφει το κρασί της δοκιµής µας µε το κρυστάλλινα λαµπερό λεµονοκίτρινο χρώµα και τη διακριτική παρουσία στη µύτη σε λεµονάτους τόνους και νύξεις λουλουδιών και ορυκτών. Καλά δοµηµένο στόµα, µε ζωηρή οξύτητα και δροσερό τελείωµα.
Τιµή: περίπου €13 στο ράφι

Emigré 2022
Οίνος Λευκός Ξηρός
Πελοπόννησος ΠΓΕ Παραγωγός: Κ. Μητραβέλας
∆ύο ποικιλίες µετανάστριες στην περιοχή της Νεµέας, όπως άλλωστε υποδηλώνει και η ονοµασία Emigré, συναντιούνται σε αυτό το κρασί µε τη φροντίδα του Κωνσταντίνου Μητραβέλα. Το Ασύρτικο από τα δικά του αµπέλια και η Κυδωνίτσα από αµπέλια στο Βλαχιώτη της Λακωνίας συνθέτουν ένα αξιαγάπητο σύνολο µε κιτρινόξανθο, λαµπερό χρώµα και εκφραστική µύτη, που θυµίζει εσπεριδοειδή, πράσινο µήλο και κυδώνι σε λεπτό φόντο πιπεριάς, βανίλιας και ορυκτών. Γεµάτο και ισορροπηµένο άγγιγµα στο στόµα, µε ευχάριστη οξύτητα, όγκο και µακρύ λεµονάτο τελείωµα.
Τιµή: περίπου €14,50 στο ράφι

Romeiko 2022
Οίνος Ερυθρωπός Ξηρός
Endochora Wines
Ο Μιχάλης Τσαφαράκης, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του Ρωµέικου, αυτής της δύστροπης και µάλλον «παρεξηγηµένης» ποικιλίας της ∆υτικής Κρήτης, δίνει ένα ροζέ µε απρόσµενα ελκυστική προσωπικότητα. Χρώµα που παίζει ανάµεσα στο βαθύ σοµόν και το πορτοκαλί, αρώµατα όχι εκρηκτικά αλλά «ευανάγνωστα», που παραπέµπουν κυρίως σε κόκκινα φρούτα του δάσους, και στόµα δροσερό, µε τονισµένη οξύτητα, που όµως δεν δυναστεύει το σύνολο, καλό φρούτο, αρµονική δοµή και πολύ καλής διάρκειας τελείωµα. Μοναδικό του µειονέκτηµα ότι κυκλοφορεί σε εξαιρετικά περιορισµένο αριθµό φιαλών.
Τιµή: περίπου €13,50 στο ράφι

Μαυροκουντούρα 2019
Ερυθρός Ξηρός
Εύβοια ΠΓΕ, Κτήμα Αβαντίς
Η Μαυροκουντούρα, ο ευβοιώτικος κλώνος της αιγαιοπελαγίτικης Μανδηλαριάς, µας ξανασυστήθηκε χάρη στο Κτήµα Αβαντίς, κάνοντας αρκετούς να αλλάξουν γνώµη γι’ αυτή τη σχεδόν επιθετικά τανική και χρωστική ποικιλία. Πραγµατικά, στην κατά Απόστολο Μούντριχα καθαρόαιµη εκδοχή της παρουσιάζεται µεν µε πυκνό πορφυροκόκκινο χρώµα, αλλά στη µύτη διαθέτει φρεσκάδα, µε τα αρώµατα του κόκκινου βατόµουρου, της φράουλας και της βιολέτας να επικρατούν σε φόντο βανίλιας και µπαχαρικών, ενώ στο µεσαίου όγκου στόµα οι ευγενικές τανίνες, η οξύτητα και το φρούτο βρίσκονται σε ισορροπία.
Τιµή: περίπου €18,50 στο ράφι

Αγιωργίτικο της Γαίας 2022
Νεμέα ΠΟΠ, Γαία
Με αυτό ολοκληρώνει τη συλλογή των Αγιωργίτικων που προτείνουν οι Γιάννης Παρασκευόπουλος και Λέων Καράτσαλος. Λιγότερο συµπαγές και πολύπλοκο από το «Κτήµα Γαία», προβάλλει περισσότερο τα πρωτογενή χαρακτηριστικά της ποικιλίας. Βαθυκόκκινο χρώµα, αρκετά πυκνό, µε έντονες µοβ ανταύγειες και άφθονο φρούτο στη µύτη, κυρίως ως coulis φράουλας, γλυκό κεράσι και βύσσινο σε αλκοόλ, σε υπόβαθρο ευγενικού ξύλου. Εξευγενισµένες τανίνες, λογισµένη οξύτητα και πλούσιο φρούτο οδηγούν σε σύνολο ισορροπηµένο, µε µακρά επίγευση.
Τιµή: περίπου €11 στο ράφι

Rossiu Di Munte Γινιέτς 2018
Ερυθρός Ξηρός
Μέτσοβο ΠΓΕ, Κατώγι Αβέρωφ
Ο πρώτος ελληνικός αµπελώνας Cabernet Sauvignon συνεχίζει, έστω και περιορισµένα, να αποδίδει καρπούς. Η προσεκτική οινοποίηση και η µακρά παλαίωση δίνουν ένα κρασί µε βαθυκόκκινο, σχεδόν µαύρο, συµπαγές χρώµα και σύνθετο µπουκέτο αρωµάτων σε τόνους βιολέτας, κασσίς, µέντας, φρυγανισµένου ψωµιού, δέρµατος, µπαχαρικών και µαύρης σοκολάτας. Στο στόµα, θερµό, γενναιόδωρο και πολύπλοκο, µε καλοδουλεµένες τανίνες, άφθονο φρούτο και διακριτική οξύτητα, γοητεύει µε την ένταση και τη διάρκειά του.
Τιµή: περίπου €25 στο ράφι