Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 25/10
Κοτόπουλο αυγολέμονο με δαμάσκηνα. Ένα διαφορετικό φαγητό με κοτόπουλο, που συνοδεύεται ιδανικά με άσπρο, στεγνό πιλαφάκι μπασμάτι, το οποίο ταιριάζει πολύ με τη λεμονάτη σάλτσα.
Τρίτη 26/10
Αρνίσια μπιφτέκια με θυμάρι, τζίντζερ και καυτερή πιπεριά. Όποιο είδος κρέατος κι αν επιλέξετε για βάση τους, τα μπιφτέκια είναι μια πολύ δημοφιλής πρόταση για το καθημερινό ή το κυριακάτικο τραπέζι. Η συγκεκριμένη είναι αρκετά πιο πικάντικη από το μέσο όρο κι έχει για βάση της αρνίσιο κιμά…
Τετάρτη 27/10
Αρακάς με γκοργκοντζόλα και ζυμαρικά. Μια δημιουργική και εξαιρετικά νόστιμη συνταγή. Ο αρακάς και τα ζυμαρικά παντρεύονται σε ένα πιάτο χορταστικό. Η συγκεκριμένη επιλογή τυριού πραγματικά το απογειώνει. Φτιάξτε το και θα μας θυμηθείτε.
Πέμπτη 28/10
Μπριζόλες μοσχαρίσιες σε μαρινάδα κόκκινου κρασιού..Για την Εθνική επέτειο, αν επιλέξουμε να μην βγούμε έξω αλλά να μαγειρέψουμε στο σπίτι, μπορούμε πραγματικά να φτιάξουμε όποιο είναι το πιο αγαπημένο πιάτο της οικογένειας και να το απολαύσουμε όλοι μαζί. Η δική μας πρόταση είναι μπριζόλες με κρασάτη μαρινάδα. Θα γίνουν η αγαπημένη σας επιλογή για BBQ παρέα με φίλους στον κήπο ή τη βεράντα
Λόγω της ημέρας μπορούμε να συνοδεύσουμε το κυρίως αυτό με σαλάτα και ορεκτικό και να κλείσουμε το τραπέζι μας με ένα ωραίο γλυκό.
Σαλάτα με πλιγούρι, παντζάρι και φέτα. Αν επιθυμήσετε μια χορταστική σαλάτα για κυρίως γεύμα, αυτή η νόστιμη και πολύχρωμη σαλάτα με πλιγούρι, παντζάρι και φέτα είναι ιδανική.
Βορειοηπειρώτικη τραχανόπιτα. Μια ανοιχτή πίτα από την περιοχή της Κακαβιάς. Πλούσια σε γνήσια τοπικά προϊόντα όπως ο σπιτίσιος τραχανάς, η φέτα και το αγνό βούτυρο, που τώρα τα βρίσκουμε πιο εύκολα στις πόλεις, σε καταστήματα με παραδοσιακά προϊόντα.
Μπακλαβάς με χουρμάδες και καρύδι, με σοκολατένιο σιρόπι. Το αγαπημένο σιροπιαστό γλυκάκι συνδυάζεται με σιρόπι σοκολάτας και απογειώνεται.
Παρασκευή 29/10
Ομελέτα με ρύζι και λαχανικά. Δυο πιάτα σε ένα… Aπολαυστικό ρύζι σβησμένο με μπύρα αλλά και ομελέτα, ζουμερή και χορταστική.
Σάββατο 30/10
Και κοκορόσουπα και φασολάδα. Μια πλούσια σούπα που τρώγεται σαν κυρίως πιάτο αλλά μπορείτε να την σερβίρετε και σαν πρώτο πιάτο σε ένα φιλικό κάλεσμα.
Κυριακή 31/10
Παστίτσιο με ριγκατόνι και λουκάνικο
Φτιάχνουμε το αγαπημένο παστίτσιο της οικογένειας πιο εναλλακτικά, εμπλουτίζοντάς το με λεπτές πινελιές που θα κάνουν τη διαφορά.
Όμως, επειδή κάθε Κυριακή πρέπει να είναι γιορτή, δεν θα το απολαύσετε σκέτο, αλλά παρέα με σαλάτα, συνοδευτικό και γλυκό.
Ανάμεικτη σαλάτα με μανιτάρια, αβοκάντο και κατσικίσιο τυρί. Μια πολύ γευστική σαλάτα, που συνδυάζει αρμονικά τις φρέσκες πρασινάδες και το αβοκάντο, με τα ψητά λαχανικά. Μην παραλείψετε το κατσικίσιο τυρί, της πάει πολύ.
Μανιτάρια γεμιστά με πολύχρωμες πιπεριές και τυρί κρέμα. Τα μανιτάρια αν τα γεμίσετε μπορούν να κάνουν ένα πολύ νόστιμο και εντυπωσιακό ορεκτικό για τα επίσημα τραπέζια.
Τρουφάκια σοκολάτας. Σοκολατένιες τρουφίτσες που μικρά και μεγάλα παιδιά δεν υπάρχει περίπτωση να τους αντισταθούν.
Καλά μαγειρέματα!