Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 2/11
Με όσπρια ξεκινάμε την εβδομάδα και συγκεκριμένα φάβα, που συνδυάζουμε με σουπιές και καραμελωμένα κρεμμύδια, για πιο ολοκληρωμένο γευστικό αποτέλεσμα.
Τρίτη 3/11
Για το τραπέζι της Τρίτης προτείνουμε ψαρονέφρι με μπέικον και πληθωρική σάλτσα από αράπικα φιστίκια, με γαρνιτούρα από πουρέ γλυκοπατάτας.
Τετάρτη 4/11
Μια διαφορετική εκδοχή του μουσακά με διάφορα ψημένα λαχανικά μαγειρεμένα στο πήλινο μαζί με κιμά και μια επικάλυψη από γιαούρτι και κατίκι Δομοκού αντί για μπεσαμέλ, ετοιμάζουμε για το σημερινό τραπέζι.
Πέμπτη 5/11
Το μενού της Πέμπτης έχει γαρίδες μαγειρεμένες με πιπεριές και κάρι, που γαρνίρουμε με αρωματικό ρύζι basmati.
Παρασκευή 6/11
Κοτοκεφτέδες ζυμώνουμε σήμερα και τους σερβίρουμε με ντιπ κόκκινης πιπεριάς και πατάτες τηγανητές.
Σάββατο 7/11
Όσο πλησιάζουμε στον χειμώνα οι σούπες γίνονται αναπόσπαστο κομμάτι στο εβδομαδιαίο μενού. Γι αυτό το Σάββατο επιλέγουμε σούπα τραχανά με μανιτάρια και γιαούρτι.
Κυριακή 8/11
Για το κυριακάτικο τραπέζι βάζουμε στην κατσαρόλα μοσχάρι με πράσινες ελιές και καρότα, που μπορεί να γαρνιριστεί με πουρέ πατάτας ή πιλάφι.
Τα γεμιστά μανιτάρια portobello είναι ένα ωραίο πρώτο πιάτο
παρέα με πράσινη σαλάτα με καραμελωμένα καρύδια και σάλτσα μπλε τυριού.
Για επιδόρπιο, σοκολατένιος vegan κορμός με κάστανα χωρίς ζάχαρη.