Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Cantina σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό μενού της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 22/9
Τσίλι κον κάρνε γαλοπούλας
Με έμπνευση από το μεξικάνικο τσίλι κον κάρνε, μαγειρεύουμε την γαλοπούλα σε ένα πιάτο φουλ της πρωτεΐνης, που γίνεται γρήγορα, εύκολα και νόστιμα. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Τρίτη 23/9
Τραχανάς με τσιγαρίδες
Ο παραδοσιακός τραχανάς σε μια πιο πλούσια εκδοχή, με τραγανές τσιγαρίδες και καπνιστή πάπρικα. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Τετάρτη 24/9
Γιουβέτσι με καβούρι και ούζο
Λατρεύουμε το παραδοσιακό μοσχαράκι γιουβέτσι, το καλοκαίρι και σε περιόδους νηστείας φτιάχνουμε χταπόδι γιουβέτσι και πλέον μαγειρεύουμε γιουβέτσι και το καβούρι. Ένα πολύ νόστιμο πιάτο, που ταιριάζει πολύ με ούζο. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Πέμπτη 25/9
Χοιρινές μπριζόλες φούρνου με πατάτες και μπέικον
Μια λαχταριστή εύκολη συνταγή: χοιρινές μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο. Η προσθήκη του μπέικον τής δίνει άλλη νοστιμιά. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Παρασκευή 26/9
Φασολάκια με φάβα και λιαστές ντομάτες
Όταν τα φασολάκια συνδυάζονται με εποχιακά υλικά και όσπρια, το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον απολαυστικό. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Σάββατο 27/9
Κοτόπουλο με πατάτες και λουκάνικο στη γάστρα
Το Σαββατοκύριακο είναι ευκαιρία να απολαύσουμε το κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες και λουκάνικο. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Κυριακή 28/9
Γιουβέτσι αρνί με καπνιστή πάπρικα και ξηρό ανθότυρο
Αυτό το αρνί γιουβέτσι σιγομαγειρεύεται με καπνιστή πάπρικα και απογειώνεται με τον ξηρό ανθότυρο στο σερβίρισμα. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Μελιτζανόπιτα με ζύμη χειροποίητη, ανεβατή
Η μελιτζάνα είναι ένα λαχανικό που βρίσκουμε στην αγορά όλη τη διάρκεια του χρόνου και την απολαμβάνουμε σε διάφορες συνταγές. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Αμπελοφάσουλα σαλάτα με ντομάτα και φέτα
Μία δροσερή, πολύ νόστιμη και πολύ θρεπτική σαλάτα με αμπελοφάσουλα, που μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει κυρίως γεύμα. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Κρέμα βανίλιας
Μία πολύ νόστιμη κρέμα, ένα λαχταριστό κυριακάτικο επιδόρπιο. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.