Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 19/2
Πικάντικος τραχανάς με πελτέ και γιαούρτι
Θρεπτική τραχανόσουπα, τι άλλο καλύτερο μπορούμε να βάλουμε στο τραπέζι μας από μια εξαιρετικά θερμαντική σούπα με σπιτικό τραχανά, χυλωμένο και εμπλουτισμένο με πρόβειο γιαούρτι και πελτέ!
Τρίτη 20/2
Κεφτεδάκια κοτόπουλου με λιαστή ντομάτα και φέτα
Αυτά τα κεφτεδάκια από κιμά κοτόπουλου σερβίρονται με δροσερή σπιτική κέτσαπ, που θα ετοιμάσετε από την προηγούμενη μέρα, γιατί πρέπει να σταθεί στο ψυγείο για αρκετές ώρες.
Τετάρτη 21/2
Vegan λαχματζούν από κουνουπίδι
Η Εύα Μονοχάρη δίνει μια ξεχωριστή, έθνικ διάσταση στο outsider των λαχανικών, το κουνουπίδι.
Πέμπτη 22/2
Η τηγανιά αλλιώς… Με φιλέτο τόνου και ελιές!
Εξαιρετική εναλλακτική στην κλασική τηγανιά, τρώγεται σκέτος σαν μεζές, συνοδεύεται με τηγανητές πατάτες, μπαίνει πάνω από ρύζι, ενώ ανακατεύεται επιτυχώς με οποιαδήποτε ζυμαρικό τραβάει ο ουρανίσκος σας. Το φιλέτο τόνου θα το βρείτε φρέσκο ή κατεψυγμένο στην αγορά (ευκολότερα στην κεντρική).
Παρασκευή 23/2
Το εύκολο σπανακόρυζο, έτοιμο σε 30 λεπτά
Λεμονάτο ή με ντομάτα (γιαχνί), ακόμη και με τραχανά ή κριθαράκι αντί για ρύζι, αποτελεί ένα χορταστικό γεύμα που μπορεί να προετοιμάσει και ο πιο αρχάριος στην κουζίνα.
Σάββατο 24/2
Τριών ειδών σουβλάκια μαριναρισμένα με θυμάρι, λεμόνι και λάδι
Αν ο καιρός το επιτρέπει ανάψτε την ψησταριά. Αν σας τα χαλάσει ψήστε τα σουβλάκια στο γκριλ του φούρνου. Σε κάθε περίπτωση καλέστε μερικούς φίλους, μοιραστείτε τις δουλειές και ετοιμάστε χαλαρά, χωρίς πολύ κόπο και χρήμα μια κυριακάτικη μεσημεριανή συνάντηση για φαγητό και μερικές μπίρες. Ό,τι καλύτερο…
Κυριακή 25/2
Coq Au Vin: Κόκορας κρασάτος από τη Γαλλία
Μια συνταγή από τη Βουργουνδία, που φυσικά ζητάει στα υλικά της μαρινάδας και το ομώνυμο κόκκινο ξηρό κρασί. Στα δικά μας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια Νάουσα (Ξινόμαυρο).
Για ορεκτικό
Τυροκεφτέδες με τηγανητές πατάτες
Αυτά τα κεφτεδάκια με γέμιση από διάφορα τυριά πανάρονται και γίνονται έξτρα τραγανά και νόστιμα. Συνοδεύονται από φρεσκοτηγανισμένες πατάτες.
Για επιδόρπιο
Προφιτερόλ με κάστανα
Για τους λάτρεις του κάστανου, αυτό το προφιτερόλ με την κρέμα του αγαπημένου χειμερινού καρπού και τη σάλτσα σοκολάτας. Φτιάξτε το και θα γίνει ανάρπαστο!
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μας, δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για μενού από προηγούμενες εβδομάδες.