triwn-eidwn-souvlakia
clock icon
40'

Τριών ειδών σουβλάκια μαριναρισμένα με θυμάρι, λεμόνι και λάδι

Υλικά

  • 1 κιλό αρνί μπούτι ξεκοκαλισμένο και κομμένο σε κύβους
  • 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο σε κύβους
  • 1 κιλό χοιρινή τηγανιά σε κύβους
  • μερικά κλαδάκια θυμάρι φρέσκο
  • χυμό και ξύσμα από 3 ζουμερά λεμόνια
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
  • Ιωδιούχο αλάτι Μεσολογγίου Νώμα, φρεσκοτριμμένο
  • πιπέρι

Αν ο καιρός το επιτρέπει ανάψτε την ψησταριά. Αν σας τα χαλάσει ψήστε τα σουβλάκια στο γκριλ του φούρνου. Σε κάθε περίπτωση καλέστε μερικούς φίλους, μοιραστείτε τις δουλειές και ετοιμάστε χαλαρά, χωρίς πολύ κόπο και χρήμα μια κυριακάτικη μεσημεριανή συνάντηση για φαγητό και μερικές μπίρες. Ό,τι καλύτερο…

Κόβετε τα κρέατα σε μικρές μπουκίτσες και τα περνάτε ανά είδος σε ξύλινα καλαμάκια που έχετε μουλιάσει για καμιά ωρίτσα. Φτιάχνετε τριών ειδών σουβλάκια και τα βάζετε σε τρία διαφορετικά μπολ.

Μαδάτε τα φύλλα από τα κλαράκια του φρέσκου θυμαριού και τα βάζετε σε ένα πιατάκι.

Περιχύνετε τα σουβλάκια με το ελαιόλαδο και αμέσως μετά με το χυμό λεμονιών μοιράζοντας τις ποσότητες ανάλογα. Πασπαλίζετε με τα φυλλαράκια θυμαριού, σκορπίζετε επάνω τους το ξύσμα λεμονιού και αλατοπιπερώνετε. Τα αφήνετε στο ψυγείο να μαριναριστούν για τουλάχιστον 2-3 ώρες φροντίζοντας να το γυρίσετε 2 φορές τουλάχιστον στο ενδιάμεσο.

Ανάβετε ψησταριά στο μπαλκόνι ή απλώς το γκριλ του φούρνου σας στους 220°C. Μόλις ζεσταθεί καλά ο φούρνος, βγάζετε τα σουβλάκια από το ψυγείο, τυλίγετε το ξύλινο μέρος με λίγο αλουμινόχαρτο για να μην καεί στο φούρνο και τα βάζετε να ψηθούν στη σχάρα σε κάποια σκάλα ψηλά. Στα 7-8 λεπτά τα γυρίζετε για να ψηθούν και από την άλλη μεριά. Τα σερβίρετε συνοδεία μιας πλούσιας σαλάτας, πατάτες τηγανιτές ή ψητές και διάφορες σάλτσες και ντιπ της επιλογής σας

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβετε τα κρέατα σε μικρές μπουκίτσες και τα περνάτε ανά είδος σε ξύλινα καλαμάκια που έχετε μουλιάσει για καμιά ωρίτσα. Φτιάχνετε τριών ειδών σουβλάκια και τα βάζετε σε τρία διαφορετικά μπολ.

Βήμα 2

Μαδάτε τα φύλλα από τα κλαράκια του φρέσκου θυμαριού και τα βάζετε σε ένα πιατάκι.

Βήμα 3

Περιχύνετε τα σουβλάκια με το ελαιόλαδο και αμέσως μετά με το χυμό λεμονιών μοιράζοντας τις ποσότητες ανάλογα. Πασπαλίζετε με τα φυλλαράκια θυμαριού, σκορπίζετε επάνω τους το ξύσμα λεμονιού και αλατοπιπερώνετε. Τα αφήνετε στο ψυγείο να μαριναριστούν για τουλάχιστον 2-3 ώρες φροντίζοντας να το γυρίσετε 2 φορές τουλάχιστον στο ενδιάμεσο.

Βήμα 4

Ανάβετε ψησταριά στο μπαλκόνι ή απλώς το γκριλ του φούρνου σας στους 220°C. Μόλις ζεσταθεί καλά ο φούρνος, βγάζετε τα σουβλάκια από το ψυγείο, τυλίγετε το ξύλινο μέρος με λίγο αλουμινόχαρτο για να μην καεί στο φούρνο και τα βάζετε να ψηθούν στη σχάρα σε κάποια σκάλα ψηλά. Στα 7-8 λεπτά τα γυρίζετε για να ψηθούν και από την άλλη μεριά. Τα σερβίρετε συνοδεία μιας πλούσιας σαλάτας, πατάτες τηγανιτές ή ψητές και διάφορες σάλτσες και ντιπ της επιλογής σας