Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Cantina σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 14/10
Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και σπαγγέτο
Μια μακαρονάδα με πλούσια ντοματένια σάλτσα και κεφτεδάκια είναι από τα φαγητά που τιμούν όλοι δεόντως.

Τρίτη 15/10


Η τέλεια μανιταρόπιτα
Η πλούσια και πολύ γευστική γέμιση αυτής της μανιταρόπιτας θα σας ενθουσιάσει. Μπορείτε να την απολαύσετε ως γεύμα, αλλά και ως ορεκτικό μαζί με μια σαλάτα.

Τετάρτη 16/10


Φακές αραντιστές: μια παραδοσιακή συνταγή της Αστυπάλαιας
Την πιο διαφορετική συνταγή για φακές τη βρίσκουμε στην κουζίνα της Αστυπάλαιας, αφού στην κλασική σούπα προστίθενται τα αραντιστά, τα πιο απλά και εύκολα «ζυμαρικά» που γνωρίζουμε όλοι από παιδιά.

Πέμπτη 17/10


Κοτόπουλο με κάρι, κρέμα γάλακτος και τζίντζερ
Ένα απλό φιλέτο κοτόπουλο μεταμορφώνεται σε ένα πιάτο γεμάτο αρώματα και γεύσεις όταν το μαρινάρετε με μπαχαρικά όπως το κάρι, το κύμινο και ο κουρκουμάς. Το ινδικό μείγμα γκαράμ μασαλά φέρνει έναν έθνικ αέρα στο τραπέζι σας.

Παρασκευή 18/10


Φιλέτο ψαριού στο φούρνο με πουρέ γλυκοπατάτας, σπανάκι και κοπανιστή Τήνου
Ένα πιάτο κατάλληλο και για διαβητικούς ή για όσους ακολουθούν ένα πιο υγιεινό πρόγραμμα διατροφής για λόγους υγείας. Ελαφρύ και πολύ πλούσιο σε γεύση, το απολαμβάνουν όλοι ακόμα κι όσοι δεν ακολουθούν συγκεκριμένο διαιτολόγιο.

Σάββατο 19/10


Μοσχαράκι ραγού με πατάτες
Το κοκκινιστό μοσχαράκι ταιριάζει τέλεια με τις πατάτες, ειδικά αν ακολουθήσετε αυτήν τη γευστική συνταγή για ραγού. Ιδανική και για μεσημεριανό, αλλά και βραδινό!

Κυριακή 20/10

Κυρίως πιάτο


Γιουβέτσι αρνί με καπνιστή πάπρικα και ξηρό ανθότυρο
Αυτό το αρνί γιουβέτσι σιγομαγειρεύεται με καπνιστή πάπρικα και απογειώνεται με τον ξηρό ανθότυρο στο σερβίρισμα. Μπορεί να χρειάζεται αρκετή ώρα προετοιμασίας, αλλά είναι εύκολο και πραγματικά αξίζει τον κόπο.

Ορεκτικό


Καψαλισμένα παντζάρια με σκορδαλιά αμυγδάλου
Αυτή η σαλάτα με παντζάρια ξεχωρίζει για δύο λόγους: και για τον διπλό τρόπο, με τον οποίο μαγειρεύονται και για την ιδιαίτερη σκορδαλιά με βάση το αμύγδαλο. Δοκιμάστε τη σήμερα κι όλας, είναι εύκολη και μπορεί να συντηρηθεί άνετα για λίγες μέρες στο ψυγείο.

Επιδόρπιο


Caprese al cioccolato ή αλλιώς σοκολατόπιτα
Μια εύκολη συνταγή για υγρό κέικ σοκολάτας με έμπνευση από την Ιταλία, που ολοκληρώνει γλυκά ένα τραπέζι ή ένα απογευματινό κάλεσμα στο σπίτι.