Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 1/1
Χοιρινό γεμιστό με κάστανα, δαμάσκηνα και μανιτάρια
Ένα πληθωρικό γεμιστό ρολό που θα δώσει στο Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι την επίσημη νότα που του αρμόζει.
Για ορεκτικό
Κροκέτες «κότα Μιλανέζα» με κρύα σάλτσα από γιαούρτι και χρένο
Ο σεφ του βραβευμένου Aleria Γκίκας Ξενάκης ετοιμάζει ένα προσεγμένο ορεκτικό για τα τραπέζια των Γιορτών, με έμπνευση από την κλασική αστική ελληνική κουζίνα. Οι κροκέτες «κότα μιλανέζε» δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο!
Για επιδόρπιο
Βασιλόπιτα με καρύδια και καστανή ζάχαρη
Η καστανή ζάχαρη, τα καρύδια, η βανίλια και η κανέλα δίνουν ένα ιδιαίτερο άρωμα και γεύση σε αυτή την πίτα. Μην ξεχάσετε να της βάλετε φλουρί!
Τρίτη 2/1
Μανιταρόσουπα με κρούστα
Αγαπάμε τις σούπες του χειμώνα και η συγκεκριμένη, εκτός από το ότι είναι πεντανόστιμη, σερβίρεται άνετα και σε ένα πιο επίσημο τραπέζι.
Τετάρτη 3/1
Κοτόπουλο με κάρι και ρεβίθια σιγομαγειρεμένα
Ένα θρεπτικό πιάτο που συνδυάζει το κοτόπουλο με τα ρεβίθια, προσφέροντάς μας πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά. Πολύ χορταστικό και με λίγες θερμίδες.
Πέμπτη 4/1
Τάρτα με ψητά λαχανικά και πράσινη σάλτσα
Μια αλμυρή τάρτα με βάση από φύλλο σφολιάτας, γλυκοπατάτα, πιπεριές Φλωρίνης και σάλτσα από μυρωδικά. Πλούσια και σε γεύση και σε υλικά.
Παρασκευή 5/1
Σαλάτα με κινόα, αβοκάντο και σμέουρα
Ας κάνουμε και λίγο αποτοξίνωση μετά τα εορταστικά τραπέζια. Αυτή η σαλάτα με πρωταγωνιστή το φουλ υγιεινό αβοκάντο είναι τόσο χορταστική, που μπορεί να αποτελέσει ένα ελαφρύ και θρεπτικό κυρίως γεύμα.
Σάββατο 6/1
Πορκέτα (πανσέτα ρολό) με σος πορτοκαλιού και πατάτες
Μια ιταλική συνταγή που ταιριάζει άψογα στο κυριακάτικο αλλά και το γιορτινό τραπέζι.
Κυριακή 7/1
Μοσχαρίσια μάγουλα με κάστανα και καπνιστό μπέικον
Τα μοσχαρίσια μάγουλα ταιριάζουν υπέροχα με τα κάστανα αλλά και το καπνιστό μπέικον, δίνοντας έτσι στο γιορτινό σας τραπέζι μια ξεχωριστή νοστιμιά!
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μας, δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για μενού από προηγούμενες εβδομάδες.