Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 11/12
Ιταλικά νιόκι με βερονέζικη σάλτσα ντομάτας
Τα ιταλικά νιόκι, τα πιο διάσημα ζυμαρικά του κόσμου με βάση την πατάτα, σε μια συναρπαστική συνταγή με σάλτσα ντομάτας. Προέρχεται από τη Βερόνα και αξίζει να προσπαθήσετε να τα φτιάξετε μόνοι σας.



Τρίτη 12/12

Γιαπωνέζικo κοτόπουλο με κάρι
Αν θέλετε μια διαφορετική γεύση στο καθημερινό τραπέζι, δοκιμάστε να φτιάξετε αυτή τη γιαπωνέζικη συνταγή για κοτόπουλο με κάρι. Η λευκή πάστα μίσο και η σάλτσα σόγιας χαρίζουν μια βαθιά νοστιμιά σε αυτό το πιάτο.

Τετάρτη 13/12
Πικάντικη και κρεμώδης σούπα κουνουπιδιού με κάρι
Ο καιρός είναι ιδανικός για μια ζεστή σούπα. Το κουνουπίδι μπορεί να μας βοηθήσει να πετύχουμε μια κρεμώδη υφή, σε ένα εύκολο πιάτο με λίγα λιπαρά.



Πέμπτη 14/12

Φασόλια χάντρες με χωριάτικο λουκάνικο και πράσα
Νόστιμο και πληθωρικό πιάτο με φασόλια και λουκάνικα, που ταιριάζει γάντι στο καθημερινό τραπέζι.



Παρασκευή 15/12

Πρασόπιτα
Φτιάχνουμε μια εύκολη πίτα με έτοιμο φύλλο κρούστας και πράσα, που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!



Σάββατο 16/12

Σκορδάτες μπριζόλες με αρωματική κρέμα πολέντας
Ζουμερές μπριζόλες που ετοιμάζετε στο πι και φι και συνοδεύετε με λαχταριστή κρέμα πολέντας, που τους πάει πολύ.

Κυριακή 17/12
Αγριογούρουνο στιφάδο στη γάστρα με σφολιάτα
Μια διαφορετική συνταγή με αγριογούρουνο που μαρινάρεται, σιγοψήνεται στη γάστρα και κλείνεται σε τραγανή σφολιάτα. Ένα εντυπωσιακό πιάτο για το κυριακάτικο ή το γιορτινό τραπέζι.



Για ορεκτικό

Τραγανά στικ από χαλούμι, με πικάντικο ντιπ ντομάτας
Αυτά τα κρατσανιστά στικ από το αγαπημένο μας κυπριακό τυρί, το χαλούμι, απογειώνονται με τη σπιτική σάλτσα ντομάτας.



Για επιδόρπιο

Σκεπαστή τάρτα με μήλα
Τα μήλα αποτελούν πάντα ένα πολύ γευστικό υλικό για τη ζαχαροπλαστική μας. Εδώ σας έχουμε μια σκεπαστή τάρτα, που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μας, δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για μενού από προηγούμενες εβδομάδες.