Αν αυτό το καλοκαίρι βρεθείτε στο νησί της Μήλου σας προτείνουμε να κάνετε μια στάση για φαγητό στο οικογενειακό εστιατόριο «Ενάλιον», που βρίσκεται στα Πολλώνια. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι το γεγονός ότι διαθέτει μια έκταση 7 περίπου στρεμμάτων, όπου καλλιεργούνται βιολογικά λαχανικά, που αποτελούν τις πρώτες ύλες του εστιατορίου, μαζί με τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά που φέρνουν τα καΐκια, αλλά και επιλεγμένα προϊόντα μικρών παραγωγών.

Όραμά τους είναι να δημιουργήσουν ένα μοντέλο αειφορικής γεωργίας και βιώσιμης ανάπτυξης. Στο τιμόνι της επιχείρησης βρίσκεται αυτή τη στιγμή η τρίτη γενιά της ίδιας οικογένειας, που συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες της με συνέπεια, υπευθυνότητα και επαγγελματισμό.

Τι βρίσκουμε στο μενού;

Από εποχιακά σαλατικά και λαχανικά παραγωγής τους και κρύα και ζεστά ορεκτικά, όπως μπρουσκέτες με θαλασσινά ή ντοματοκεφτέδες μέχρι φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, που φέρνουν καθημερινά τα καΐκια του νησιού. Ακόμη, υπάρχουν αρκετές επιλογές σε ζυμαρικά που συνδυάζονται με προϊόντα της θάλασσας, όπως η γαριδομακαρονάδα με αυγοτάραχο Μεσολογγίου ή τα θαλασσινά με πέννες. Οι λάτρεις του κρέατος  θα βρουν και μερικές προτάσεις όπως τα σουτζουκάκια, το μοσχάρι λεμονάτο ή το κοτόπουλο φιλέτο, ενώ για τους γονείς με παιδιά, προσφέρεται και παιδικό μενού.

Πέρα από το φαγητό, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στη λίστα των κρασιών, που διαθέτει αρκετούς εκλεκτούς αντιπροσώπους από τον ελληνικό αμπελώνα.

info
Ενάλιον, Πολλώνια, Μήλος, τηλ. 22870 41415.