Καινούριο, ολοκαίνουριο wine bar. Στη νεανική «πιάτσα» του Θησείου, η Αννα Χρισκιώτη και η Αγγελική Γκινοπούλου, αμφότερες με εμπειρία στον χώρο του κρασιού (τις θυμόμαστε από το Vein της Γλυφάδας και το By the glass του Συντάγματος, αντίστοιχα) ξεκίνησαν το δικό τους «καραβάνι του κρασιού».

Χώρος: Μικρός χώρος, χωρίς σαφή όρια ανάμεσα στο μέσα και το έξω. Φωτεινά χρώματα και μια μεγάλη μπάρα που δεσπόζει στο εσωτερικό. Ατμόσφαιρα που σε προδιαθέτει να περάσεις καλά.

Τι θα πιούμε; Ο κατάλογος των κρασιών περιλαμβάνει περίπου 120 προτάσεις, με κάτι παραπάνω από τα 2/3 να προέρχονται από τον ελληνικό αμπελώνα. Οι επιλογές καλύπτουν τόσο εκείνους που αναζητούν τις λιγότερο γνωστές ετικέτες, όσο και εκείνους που ακολουθούν τις πιο εμπορικές «μπράντες». Οι τιμές για τις φιάλες ξεκινούν από τα €17, ενώ τα περίπου 45 «ποτήρια» αρχίζουν από τα €4,50. Διατηρώ μόνο μια μικρή ένσταση για τη διαφημιστική καταχώριση στον κατάλογο των κρασιών, αλλά και για τις «προβολές» στις προθήκες, καθώς μου χαλάνε λίγο τη μαγεία.

Θα φάμε τίποτα; Ευέλικτος κατάλογος, με 15 πρώτα, σαλάτες και κυρίως, που συμπληρώνονται από μερικές μπρουσκέτες και ποικιλίες τυριών και αλλαντικών. Τιμές από €5,50 στα πρώτα και από €8,50 τα κυρίως. Η εκτέλεση θέλει λίγη δουλειά ακόμα.

Τελικά να πάμε ή όχι; Ασφαλώς και εξακολουθητικά, καθώς πιστεύω ότι μήνα με τον μήνα το Caravin θα γίνεται καλύτερο.

Αν βάζαμε βαθμό; 8,5/10

info
Ακάμαντος 11, Θησείο, τηλ. 211 4003962. Ανοιχτό καθημερινά από τις 18:00.