Sponsored content
Spring rolls με λαχανικά, γλυκόξινο κοτόπουλο, τηγανητό ρύζι με αυγό, noodles με μοσχάρι και sauce teriyaki είναι μόνο μερικά από τα πιάτα που αυτόματα μας έρχονται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε την ασιατική κουζίνα. Ωστόσο, ο πλούτος της είναι τεράστιος και περιλαμβάνει άπειρα υλικά, μεταξύ των οποίων και τα θαλασσινά. Οι νοστιμιές της θάλασσας όχι μόνο αποτελούν ένα ξεχωριστό, πολύ ενδιαφέρον, κεφάλαιο για τις γαστρονομικές κουλτούρες της Ασίας αλλά πρωταγωνιστούν σε πολλές και διαφορετικές συνταγές. Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο τώρα που νηστεύουμε μπορούμε να μαγειρέψουμε πρωτότυπα πιάτα θαλασσινών γεμάτα γεύση και θρέψη παίρνοντας ιδέες από τις κουζίνες της Κίνας, την Ιαπωνίας, της Ταϊλάνδης κ.ο.κ. Για να εξοικονομήσουμε χρόνο και κόπο χρησιμοποιούμε έτοιμες λύσεις, όπως καλαμαράκια σε κονσέρβα. Με την κατάλληλη επιλογή προϊόντων και τα απαραίτητα tips, η επιτυχία είναι σίγουρη.
Μέγιστη απόλαυση σε ελάχιστο χρόνο
Μπορεί η πρακτικότητα να είναι βασικό ζητούμενο σε κάθε περίπτωση αλλά παράλληλα θέλουμε πάντα και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά την ποιότητα. Για να συνδυάσουμε λοιπόν αυτά τα δύο επιλέγουμε SAFCOL Καλαμαράκια σε Πικάντικη Σάλτσα. Έτσι γλιτώνουμε το χρονοβόρο καθάρισμα αλλά και τη διαδικασία του μαγειρέματος των θαλασσινών και ό,τι αυτή συνεπάγεται. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα έτοιμο μαγειρεμένο βασικό υλικό που με την πεντανόστιμη πικάντικη σάλτσα που το συνοδεύει μπορεί να απογειώσει κάθε πιάτο.
Έθνικ νηστεία με τα καλαμαράκια στο επίκεντρο
Τα καλαμαράκια είναι μια τροφή εξαιρετικά θρεπτική με λίγες θερμίδες γι αυτό και μπορούμε να τα έχουμε στο τραπέζι μας καθημερινά. Ιδιαίτερα, αν δεν χρειάζονται προετοιμασία και μαγείρεμα όπως τα SAFCOL Καλαμαράκια σε Πικάντικη Σάλτσα μπορούμε να τα απολαύσουμε από σκέτα, ως μεζεδάκι της τελευταίας στιγμής, μέχρι να τα συμπεριλάβουμε στις πιο εξωτικές δημιουργίες μας. Μια ενδιαφέρουσα ιδέα θα ήταν να προστεθούν σε ένα λαχταριστό stir fry, ώστε να δώσουν πλούσια θαλασσινή γεύση, μαζί με λεπτοκομμένες πολύχρωμες πιπεριές, κρεμμύδια, καρότα, σκόρδο και σάλτσα σόγιας με φρέσκο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. Η σάλτσα τους θα δέσει το σύνολο χαρίζοντας την απαραίτητη πικάντικη νότα.
Πρόκειται για ένα απλό, γρήγορο και γευστικό πιάτο το οποίο τρώγεται ωραιότατα μόνο του αλλά και σε συνδυασμό με ρύζι, noodles ή ακόμα και μέσα σε bao buns. Επίσης, μπορούμε να αναβαθμίσουμε τις σούπες μας, όπως για παράδειγμα μια σούπα λαχανικών με μανιτάρια, αρακά, καλαμπόκι, τζίντζερ και fish sauce στην οποία θα προσθέσουμε τα SAFCOL Καλαμαράκια σε Πικάντικη Σάλτσα στο τέλος του μαγειρέματος και θα σερβίρουμε με μπόλικο χυμό λάιμ και ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο.
Τα καλαμαράκια φυσικά ταιριάζουν υπέροχα και στις σαλάτες, κρύες και ζεστές. Λάχανο και φρέσκα κρεμμυδάκια, ξύδι ρυζιού, σησαμέλαιο, φιστίκια και sauce teriyaki είναι κάποια από τα υλικά που μπορούμε να συνδυάσουμε με τα SAFCOL Καλαμαράκια σε Πικάντικη Σάλτσα ώστε να δημιουργήσουμε ένα πλήρες γεύμα. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και με μπρόκολο στον ατμό, baby καλαμπόκι, ηλιέλαιο, σάλτσα στρειδιών, καβουρδισμένο σουσάμι, κουρκουμά και ξύσμα λάιμ.
Σε κάθε περίπτωση, το ζητούμενο είναι να κάνουμε τη νηστεία πιο απολαυστική χρησιμοποιώντας οικεία υλικά υψηλής ποιότητας αλλά και ανακαλύπτοντας νέα αρώματα και καινούργιες γεύσεις.