Η προσθήκη μουστάρδας μπορεί με την πικάντική ή ακόμη και καυτερή, αν θέλουμε, νότα που δίνει στο φαγητό, να απογειώσει και να μεταμορφώσει τη συνταγή.

Επιλέγουμε απαλή ή πικάντικη μουστάρδα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ-ανάλογα με τις προτιμήσεις μας-και τη βάζουμε στις σάλτσες, στα ντιπ και στις μαρινάδες, παρασκευές που συναντάμε πολύ συχνά στο Πασχαλινό γιορτινό τραπέζι.

Η μουστάρδα, ταιριάζει τέλεια με τις ανοιξιάτικες γεύσεις και πρώτες ύλες της εποχής, ενώ τα φαγητά που την περιέχουν, μπορούν πολύ ταιριαστά να συνοδευτούν με μια παγωμένη μπίρα ή ένα δροσερό απόσταγμα.

Είναι ένα υλικό πολύ εύκολο στη διαχείριση, μπορεί να μαγειρευτεί ή να προστεθεί και σε ωμές παρασκευές κατευθείαν απ’ το βαζάκι, ενώ μπορεί να αποτελέσει βασικό συστατικό για σάλτσες μαγειρευτών φαγητών, αλλά και για σως σε σαλάτες.

Πάμε να δούμε λαχταριστές συνταγές που ξεχωρίζουν λίγο παραπάνω χάρη της μουστάρδας και που θα ταίριαζαν αρμονικά με τις κλασικές πασχαλινές συνταγές της γιορτής.

Ανοιξιάτικα αχνιστά λαχανικά με σάλτσα μουστάρδα – ταχίνι
Ελαφριά, ζεστή σαλάτα με ανοιξιάτικα λαχανικά στον ατμό, που συνοδεύονται από μια γευστικότατη σάλτσα με μουστάρδα και ταχίνι.

Ψητά μανιτάρια πλευρώτους με σάλτσα μουστάρδας
Το πιο νόστιμο συνοδευτικό για bbq. Οι χορτοφάγοι της παρέας θα σάς λατρέψουν!

Αρνίσιο μπούτι με πετιμέζι και μουστάρδα ψημένο σε κληματόβεργες
Στην αναζήτηση του απόλυτου φαγητού της γιορτής ή της Κυριακής θα καταλήξετε κάπου εδώ…

Ψαρονέφρι με σάλτσα από μπίρα και μουστάρδα
Το ψαρονέφρι είναι από τα κομμάτια που θέλουν πολλή προσοχή στο μαγείρεμα γιατί στεγνώνει εύκολα ενώ «ζητά» βαθιά νόστιμες σάλτσες όπως αυτή που σάς προτείνουμε σε αυτή τη συνταγή.

Χωριάτικα λουκάνικα στο γκριλ με σάλτσα μουστάρδας
Ένας γρήγορος μεζές για τη μπίρα σας, που ετοιμάζεται εύκολα και έχει πάντα σίγουρη επιτυχία.

Η βινεγκρέτ

Βινεγκρέτ με μέλι και μουστάρδα
Πάει παντού. Πάνω από βραστά κομμένα αυγά, από σαλάτες ζεστές και κρύες, από κομμένα κρέατα.

Η μαρινάδα

Ελληνική μαρινάδα μουστάρδας για αρνί και χοιρινό
Η ελληνική κουζίνα αγαπά πολύ τα μυρωδικά. Οι μαρινάδες με βάση το κρασί και τα μυρωδικά ταιριάζουν πολύ με κρέατα όπως το αρνί ή το χοιρινό. Προτιμήστε φρέσκα μυρωδικά και όχι αποξηραμένα, το γευστικό αποτέλεσμα θα είναι μακράν πολύ καλύτερο.

Καλά μαγειρέματα!