Sponsored Content
Pasta, gelato και pizza. Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν πως αυτό συνιστά και το τρίπτυχο της ιταλικής κουζίνας, ωστόσο δεν είναι ακριβώς έτσι. Από τα δημοφιλέστερα πιάτα είναι τα θαλασσινά. Μάλιστα Νότια και Ανατολικά της Ιταλίας τα θαλασσινά έχουν πρωταγωνιστική θέση στο τραπέζι. Για αυτό σκεφτήκαμε πως ειδικά για την περίοδο της νηστείας που διανύουμε θα μπορούσαμε να πάρουμε έμπνευση από την ιταλική κουζίνα και να ετοιμάσουμε νόστιμα και θρεπτικά πιάτα θαλασσινών. Μάλιστα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμα θαλασσινά για να εξοικονομήσουμε και συγκεκριμένα καλαμαράκια του κουτιού, αρκεί να είναι τα κατάλληλα για να είμαστε σίγουροι πως θα έχουμε ποιοτικό αποτέλεσμα.
Aπό το κουτί στο πιάτο
Ο χρόνος είναι ζήτημα για όλους. Άρα χρειαζόμαστε πρακτικές λύσεις προκειμένου να κάνουμε εξοικονόμηση χρόνου και που παράλληλα να έχουμε ποιοτικό αποτέλεσμα. Διά της ατόπου καταλήγουμε στα SAFCOL Καλαμαράκια σε Πικάντικη Σάλτσα. Δεν χρειάζεται να περάσετε άπειρο χρόνο στην κουζίνα σας για να καθαρίσετε τα καλαμαράκια σας, θα τα έχετε έτοιμα σε χρόνο dt. Επίσης, επειδή είναι συνοδευμένα από μια πικάντικη σάλτσα, αφού περιέχει ανάμεσα στα άλλα και κόκκινο πιπέρι θα έχετε επιπλέον γεύση απευθείας θα έχουμε γεύση στο πιάτο μας. Τώρα λοιπόν, αφού έχουμε εξασφαλίσει το βασικό μας υλικό ήρθε η ώρα να βρούμε νόστιμες συνταγές.
Νηστεία, καλαμαράκια και συνταγές
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας καλαμαράκια αρκεί να σκεφτούμε και τους πιο απλούς συνδυασμούς. Να πούμε, βέβαια, πως το καλαμαράκι είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, ενώ παράλληλα συνιστά τροφή με χαμηλή θερμιδική αξία, γεγονός που το κάνει εξαιρετική επιλογή ακόμη και για την καθημερινή μας διατροφή και όχι μόνο για τη νηστεία. Ειδικά, αν είναι έτοιμα με τη δική τους σάλτσα, όπως τα SAFCOL Καλαμαράκια σε Πικάντικη Σάλτσα μπορούμε να τα εντάξουμε πολύ εύκολα στις συνταγές μας.
Αρχικά, μπορούμε να ετοιμάσουμε πεντανόστιμους μεζέδες για εμάς και τους φίλους μας. Η πικάντικη σάλτσα τους κάνει ιδανικούς για παρέα σε ούζο. Οπότε στρώνουμε το τραπέζι έχοντας σκεφτεί πως έχουμε έτοιμα νηστίσιμα, ορεκτικά χωρίς κόπο. Μπορούμε να φτιάξουμε και τηγανητές πατάτες και να συνδυαστούν τέλεια με την πικάντικη σάλτσα. Ακόμη, μπορούμε να φτιάξουμε μέχρι και μπρουσκέτες που θα έχουν από πάνω τα καλαμαράκια. Για παράδειγμα, φρυγανίζουμε το ψωμί μας, βάζουμε λίγο λαδάκι και απλώνουμε τη σάλτσα από το καλαμαράκι μας, βάζουμε ένα καλαμαράκι και πασπαλίζουμε με ρίγανη και αλάτι.
Ακόμη, αν σκεφτούμε τη γειτονική χώρα θα μπορούσαμε να σκεφτούμε δεκάδες συνταγές με σάλτσα με καλαμαράκια που θα μπορούσαμε να φτιάξουμε. Έχοντας ως βάση την πικάντικη σάλτσα από τα SAFCOL Καλαμαράκια μπορούμε να προσθέσουμε ντομάτες, ελαιόλαδο, σκόρδο και ρίγανη. Έτσι απλά! Με τόσο λίγα υλικά θα έχουμε μια σάλτσα θαλασσινών. Επίσης, μπορούμε να αναβαθμίσουμε τα ζυμαρικά μας όπως για παράδειγμα να ετοιμάσουμε ταλατέλιες με πικάντικα καλαμαράκια και παρμεζάνα. Φτιάχνουμε τις ταλιατέλες μας, ζεσταίνουμε τα SAFCOL Καλαμαράκια σε Πικάντικη Σάλτσα, προσθέτουμε στα μακαρόνια μας και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα. Επίσης, μια τέλεια ιδέα είναι αντί για γαριδομακαρονάδα, να φτιάξουμε μακαρονάδα με καλαμαράκια. Θα πασπαλίσουμε και λίγο τριμμένο τυράκι και θα τα απολαύσουμε. Αρκεί να τα ζεστάνουμε όλα μαζί και να βάλουμε ως συνοδευτικό λίγο κόκκινο κρασί.
Επίσης, μπορούμε με το ρύζι να φτιάξουμε άπειρες συνταγές συνδυαστικά και με τα SAFCOL Καλαμαράκια σε Πικάντικη Σάλτσα. Για παράδειγμα, μπορούμε να φτιάξουμε ριζότο θαλασσινών με τα καλαμαράκια μας, αλλά και να προσθέσουμε και άλλα θαλασσινά όπως το χταπόδι. Έχοντας ήδη έτοιμη τη σάλτσα η διαδικασία είναι πιο απλή αρκεί να έχουμε ελαιόλαδο, ζωμό λαχανικών, μαϊντανό, λευκό κρασί , αλάτι και πιπέρι. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε μαύρο ρύζι. Ακόμη, μπορούμε να φτιάξουμε σαλάτες. Όπως για παράδειγμα μια πατατοσαλάτα με καλαμαράκια. Βραστά λαχανικά, όπου με την πικάντικη σάλτσα αναβαθμίζεται η γεύση τους. Τέλος, μπορούμε να φτιάξουμε και κριθαρότο, με πιπεριές και καλαμαράκια Για παράδειγμα, δείτε: Κριθαρότο με πικάντικα καλαμαράκια και αρωματικά χόρτα.
Το θέμα είναι να πειραματιστούμε και να βρούμε τις γεύσεις που μας ταιριάζουν με ποιότητα και νοστιμιά. Η νηστεία μπορεί να γίνει πιο απολαυστική από ποτέ.