Με φρέσκα και κάθε λογής μποστανικά, από τραγανά κολοκυθάκια και ζουμερές ντομάτες, μέχρι τρυφερά βλίτα και πατάτες, αλλά όχι μόνο αυτά, μαγειρεύουμε με αυγά τα πιο ηλιόλουστα, λαχταριστά και comfort πιάτα του καλοκαιριού. Οι συνταγές που επιλέξαμε συνδυάζουν τη νοστιμιά των αυγών με εποχικά λαχανικά και τοπικά τυριά, όπως το Σαν Μιχάλη της Σύρου, δημιουργώντας γεύσεις που μας ταξιδεύουν σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας. Σας παρουσιάζουμε επτά πιάτα γεμάτα φρεσκάδα και άρωμα καλοκαιριού που… τα σπάνε!
Αυγά με πατάτες και φέτα
Κλασικός και διαχρονικός συνδυασμός που έχει φανατικούς φίλους, ένα από τα πιάτα που θέλουμε να απολαμβάνουμε όλες τις εποχές του χρόνου. Ιδανικό για πρωινό ή ελαφρύ βραδινό. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Τιριτιτίμ Σύρου
Μία ιδιαίτερη ομελέτα με κολοκύθια και το παραδοσιακό τυρί Σαν Μιχάλη από τη Σύρο. Ξεχωρίζει για την πλούσια γεύση της αλλά και για το παιχνιδιάρικο όνομά της. Δείτε αναλυτικά εδώ τη συνταγή.
Σπετζοφάι με αυγά
Μια καλοκαιρινή παραλλαγή του παραδοσιακού πηλιορείτικου πιάτου, όπου μαγειρεύουμε τα αυγά με λουκάνικα και πιπεριές και απολαμβάνουμε ένα πλούσιο και χορταστικό αποτέλεσμα. Δείτε αναλυτικά εδώ τη συνταγή.
Πασπαλάς Κέας
Παραδοσιακό φαγητό που βρίσκουμε σε διάφορες εκδοχές ανά την Ελλάδα, με πλούσια γεύση και άρωμα νησιώτικης κουζίνας. Δείτε αναλυτικά εδώ τη συνταγή.
Στραπατσάδα μπριάμ
Δύο αγαπημένα ελληνικά πιάτα ενώνουν τις δυνάμεις τους: η στραπατσάδα και το μπριάμ λαχανικών. Ένα γευστικό πάντρεμα που θυμίζει οικογενειακά τραπέζια καλοκαιριού. Δείτε αναλυτικά εδώ τη συνταγή.
Σφουγγάτο με βλίτα
Αυτή η κρητική ομελέτα, τρυφερή και ζουμερή σαν πίτα, είναι ιδανική για όσους αγαπούν τα χόρτα και την απλότητα της παραδοσιακής μαγειρικής. Συνταγή που προσαρμόζεται, ανάλογα με τα χόρτα εποχής. Δείτε αναλυτικά εδώ τη συνταγή.
Αυγομακαρονόπιτα σε δύο εκδοχές
Συνδυάζουμε αυγά με αγαπημένα ζυμαρικά, δημιουργώντας μια πίτα που μπορεί να σταθεί τόσο ως κυρίως γεύμα όσο και ως χορταστικό σνακ. Δείτε αναλυτικά εδώ τη συνταγή.
Συνταγές – φωτογραφίες: Εύα Μονοχάρη