Αλμυροί ή γλυκοί, με σοκολάτα ή μέλι: οι λουκουμάδες, οι τηγανίτες και τα pancakes είναι από τα αγαπημένα σνακ μικρών και μεγάλων. Αν και οι λουκουμάδες θεωρούνται οι πιο μπελαλίδικοι είναι ένα φαγητό που μπορούμε να φτιάξουμε στο σπίτι, ακόμη και στη φριτέζα αέρος και να τις απολαύσουμε μόνοι ή με παρέα. Οι τηγανίτες πάλι έχουν ελάχιστες διαφορές στα υλικά από τα pancakes, και είναι πιο παραδοσιακές εμφανισιακά από τα «τέλεια» και αφράτα pancakes. Παρακάτω, λοιπόν, θα βρείτε τις προτάσεις μας, που είναι κυρίως γλυκές αλλά χωρίς να λείπουν και μερικές αλμυρές συνταγές, ώστε να επιλέξετε αυτές που προτιμάτε περισσότερο με βάση το γούστο σας.
Τηγανίτες μήλου με σταφίδες και πετιμέζι
Ιδανικό πρωινό για το Σαββατοκύριακο και ένα λαχταριστό σνακ για τα παιδιά.
Αφράτα ντόνατς με ζάχαρη άχνη
Ντόνατς ή στα ελληνικά λουκουμάδες. Όπως και να τους λέμε πρόκειται για μία συνταγή που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.
Νόστιμοι και υγιεινοί λουκουμάδες στη φριτέζα αέρος σε 10′
Η νοστιμιά τους είναι ακαταμάχητη στο τηγάνι, αλλά μπορούν να γίνουν εξίσου νόστιμοι και στη φριτέζα αέρος. Χρειαζόμαστε μόνο 2 υλικά και μόλις 10 λεπτά, για να φτιάξουμε την υγιεινή εκδοχή των λουκουμάδων, χωρίς λάδι και τηγάνισμα.
Σοκολατένια pancakes με πραλίνα φουντουκιού σε 30 λεπτά
Τα αφράτα pancakes πραλίνας είναι ιδανικά για όσους δεν αντιστέκονται στην πραλίνα φουντουκιού και αποτελούν ένα απολαυστικά σοκολατένιο πρωινό ή brunch στο σπίτι. Και αυτό γιατί η πλούσια γεύση του φουντουκιού και του κακάο μπαίνει μέσα στη ζύμη αλλά και στη ζεστή σάλτσα πραλίνας, δημιουργώντας μια σοκολατένια έκρηξη γεύσης.
Λουκουμάδες με άρωμα πορτοκάλι
Ένα γλυκό, που μυρίζει πορτοκάλι. Αυτοί οι λουκουμάδες είναι ολοστρόγγυλοι και συνοδεύουν με τη μελένια γλύκα τους τις μέρες της Αποκριάς.
Pancake φούρνου με παγωτό και μπανάνα
Άλλη μία νόστιμη εκδοχή των pancakes, αυτή τη φορά στον φούρνο από τον Λάμπρο Βακιάρο. Η πραλίνα φουντουκιού, η μπανάνα και το παγωτό δημιουργούν τον τέλειο συνδυασμό για μικρούς και μεγάλους.
Γεμιστές τηγανίτες
Αν και παραδοσιακά αυτές οι τηγανίτες είναι μεγάλες κουλούρες γεμισμένες με αμύγδαλα και καρύδια, για να απλουστεύσουμε την παρασκευή τους, μπορούμε να τις τυλίξουμε σε πιο κοντά φύλλα ζύμης, να τις τυλίξουμε και να τους δώσουμε σχήμα μισοφέγγαρου.
Τηγανίτες με σελινόριζα και πράσα
Νόστιμες κροκέτες – τηγανίτες λαχανικών που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι.
Γιαπωνέζικα pancakes: η συνταγή για τα πιο αφράτα και λαχταριστά pancakes
Αυτό που τα κάνει να ξεχωρίζουν, είναι η εκτέλεση τους που θέλει τους κρόκους να δουλεύονται ξεχωριστά από τα ασπράδια, με τα δεύτερα να γίνονται μαρέγκα που ενσωματώνεται στο τέλος στο μείγμα και έχει ως αποτέλεσμα, όταν τα pancakes ψήνονται στο τηγάνι να φουσκώνουν πολύ.
Λουκουμάδες γεμιστοί με σοκολάτα
Οι λουκουμάδες είναι ένα γλυκό που αγαπάει όλη η Ελλάδα. Ετοιμάζουμε σπιτικούς, λαχταριστούς λουκουμάδες, τους γεμίζουμε με σοκολάτα και τους σερβίρουμε με μέλι και λιωμένη σοκολάτα. Σίγουρα όλοι θα τρέξουν για δεύτερη μερίδα.
Φτιάχνουμε τα τέλεια pancakes της Μάρθα Στιούαρτ
Για όσους λατρεύουν τα αφράτα pancakes στο κυριακάτικο πρωινό τους, έχουμε την τέλεια συνταγή, με την υπογραφή της Μάρθα Στιούαρτ και με ένα υλικό – έκπληξη, που κάνει τη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα.
Λουκουμάδες με γιαούρτι
Ποιος δεν υποκύπτει στη γλύκα του λουκουμά σε όποια εκδοχή και αν βρεθεί μπροστά του;
Πώς να φτιάξουμε gluten free pancakes μπανάνας
Τι καλύτερο από ένα απολαυστικό πρωινό ή brunch; Για παράδειγμα αυτά τα υγιεινά pancakes πέρα από νόστιμα είναι dairy-free και gluten-free. Χρειάζονται λίγα υλικά, ενώ μπορούμε για το γαρνίρισμα να διαλέξουμε όποια γαρνιτούρα μας αρέσει περισσότερο.
Φτιάχνουμε τραγανούς λουκουμάδες με μυζήθρα
Μια συνταγή για λουκουμάδες οικογενειακή, σχεδόν «παραδοσιακή». Πρόκειται για ένα εύκολο σνακ για τα απογεύματα.
Τσούρος, οι ισπανικοί λουκουμάδες
Οι διάσημοι λουκουμάδες της Ισπανίας ξεχωρίζουν για το μακρόστενο σχήμα τους και την πολύ νόστιμη γεύση τους. Συνοδεύονται απαραιτήτως από σοκολάτα – ιδανικά ζεστή -, για ατελείωτες βούτες.
Zeppole: O λουκουμάς αλά ιταλικά
Αποτελούν παραδοσιακό γλυκό της ημέρας που γιορτάζει ο Άγιος Ιωσήφ, ο προστάτης της Ιταλίας, Η παράδοση αυτή, λέγεται ότι ξεκίνησε τον 19ο αιώνα, από τον Pasquale Pintauro, φούρναρη και ζαχαροπλάστη από τη Νάπολη. Τώρα πια, όμως, καταναλώνονται καθημερινά, χωρίς την ύπαρξη κάποιας εορταστικής αφορμής.
Λουκουμάδες με μέλι και σουσάμι
Οι κλασικοί λουκουμάδες με ένα μικρό «twist», την προσθήκη στο μείγμα σιροπιού αγαύης – ένα από τα πιο υγιεινά φυσικά γλυκαντικά.
Παραδοσιακές τηγανίτες από το Κεφαλόβρυσο Μεσσηνίας
Ζεστές, με μπόλικο ελαιόλαδο, μαλακές από μέσα και ελαφρώς τραγανές σε σημεία, είναι τόσο χορταστικές που δεν θα πεινάσετε ξανά μέχρι αργά το μεσημέρι.
Pancakes με καρύδα
Δίνουμε εξωτική νότα στο πρωινό μας, με pancakes καρύδας.
Pancakes χωρίς γλουτένη
Νόστιμα pancakes που μπορούν να απολαύσουν ακόμη και τα παιδιά που έχουν δυσανεξία στην γλουτένη.
Φτιάχνουμε vegan pancakes με μπανάνα και γάλα καρύδας
Ετοιμάζουμε πανεύκολα vegan pancakes με γάλα καρύδας και γαρνίρουμε με μπανάνα και φρούτα του πάθους. Είναι ιδανικά για brunch και θα τα αγαπήσουν τα παιδιά.
Red velvet pancakes με παντζάρι
Red velvet pancakes με παντζάρι που ξεχωρίζουν όχι μόνο για τη γεύση τους, αλλά και για το κατακόκκινο χρώμα τους. Ετοιμάζουμε αυτά τα εναλλακτικά pancakes στο κυριακάτικο πρωινό και θα μείνουν αξέχαστα σε μικρούς και μεγάλους.
Τηγανίτες με φακές και χόρτα, με καπνιστό χέλι
Ως ορεκτικό ή επιδόρπιο, οι τηγανίτες είναι ένα πολύ νόστιμο ορεκτικό σε ένα τραπέζι. Δοκιμάζουμε αυτήν την πραγματικά ξεχωριστή συνταγή με φακές και καπνιστό χέλι.
Το άρθρο της εβδομάδας
![IMG_7286](https://cantina.protothema.gr/wp-content/uploads/2025/01/IMG_7286-242x300.jpeg)