Η Άνοιξη δεν φέρνει μαζί της μόνο τις ηλιόλουστες ημέρες και τα ανθισμένα τοπία, αλλά και την ευκαιρία να απολαύσουμε αρώματα και γεύσεις της εποχής. Ήδη από τα τέλη του Μαρτίου μαζί με τα εσπεριδοειδή και τα λαχανικά του χειμώνα, αρχίζουμε να βλέπουμε στους πάγκους της αγοράς αγκινάρες, άγρια σπαράγγια και κουκιά, τις πρώτες φράουλες προσεκτικά βαλμένες μέσα στα μικρά κουτιά τους και εξωτικά αβοκάντο πιο έτοιμα από ποτέ να μπουν στις πράσινες σαλάτες μας. Φυσικά δεν είναι μόνοι αυτά. Πολλά μυρωδικά και λαχανικά όπως μάραθος, φρέσκα κρεμμυδάκια, παντζάρια, μαρούλι και φινόκιο, ραπανάκια, σπανάκι, ραδίκια αλλά και τα πρώτα αμπελοφάσουλα αφθονούν ακόμα και μέσα στον Απρίλιο δίνοντάς μας μια υπέροχη πρώτη ύλη για πεντανόστιμες συνταγές.
Εμείς, επιλέξαμε 4 χαρακτηριστικά προϊόντα της Άνοιξης σε 5 συνταγές για να την καλωσορίσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Φτιάχνουμε θρεπτικό πρωινό με αβοκάντο, νόστιμα γεύματα με σπαράγγια και κουκιά, λαχταριστά γλυκά και βραδινά κοκτέιλ με φράουλες βάζοντας στο σπίτι μας τα ανοιξιάτικα αρώματα κάθε ώρα της ημέρας.
Δείτε παρακάτω τις επιλογές μας:
Αβοκάντο για το πρωινό ή το brunch
Ανήκει στα διατροφικά trends και ξεχωρίζει για την κρεμώδη του υφή και την υψηλή θρεπτική του αξία. Ταιριάζει με ένα πλήθος υλικών και μπαίνει σε πράσινες σαλάτες, συνοδεύει κοτόπουλα και πιάτα με κόκκινο κρέας και όσπρια, γίνεται Νο1 υλικό για αποτοξινωτικά smoothies και η low calorie επιλογή για σοκολατένια κέικ. Αν δεν το έχετε βάλει ακόμα στη διατροφή σας, ίσως ήρθε η ώρα να το δοκιμάσετε. Μάθετε ακόμα να το διαλέγετε, να το αποθηκεύετε και να το συντηρείτε σωστά και επιλέξτε έναν από τους πολλούς τρόπους για να το απολαύσετε, όπως σε μια τραγανή μπρουσκέτα με αυγό για ένα πρωινό ή brunch γεμάτο ενέργεια.
Μπρουσκέτα με γουακαμόλε, αυγό ποσέ και μαυρομάτικα φασόλια
Φτιάχνουμε μπρουσκέτα με φασόλια, αυγό και αβοκάντο για ένα απόλυτα υγιεινό brunch που θα μας κρατήσει χορτάτους για ώρες.
Κουκιά για το μεσημεριανό τραπέζι
Ο ανοιξιάτικος αυτός καρπός με πιθανή καταγωγή από την Ασία, είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και άλλα θρεπτικά συστατικά. Στην χώρα μας τα απολαμβάνουμε συνήθως γιαχνί ή με λαδορίγανη, ενώ γίνονται εξίσου νόστιμα στιφάδο, σε σαλάτες ή σε πιάτα με κρέας. Εμείς σας προτείνουμε να τα μαγειρέψετε με χοιρινό για ένα χορταστικό μεσημεριανό γεύμα.
Χοιρινά μπριζολάκια με προσούτο, βασιλικό και φρέσκα κουκιά
Ο βασιλικός χαρίζει απίστευτο άρωμα σε αυτά τα ζουμερά και νόστιμα μπριζολάκια που τυλίγονται σε τραγανό προσούτο και σερβίρονται με φρέσκα κουκιά.
Σπαράγγια για ένα ελαφρύ βραδινό
Αυτό το κατεξοχήν ανοιξιάτικο λαχανικό μαγειρεύεται στον φούρνο, στο τηγάνι ή στην κατσαρόλα και ταιριάζει άψογα με όσπρια, αυγό, τυρί, ακόμα και κοτόπουλο και κόκκινο κρέας. Μη φοβηθείτε τις φήμες περί «πικράδας» αλλά ακολουθήστε όλα τα βήματα για να το μαγειρέψετε σωστά με τρόπο και όχι περιττό κόπο. Απολαύστε τα ψητά στο αλουμινόχαρτο, με κατσικάκι ή σε μια ομελέτα με καπνιστό σολομό. Ανάμεσα στις πολλές επιλογές εμείς σας προτείνουμε μια θρεπτική και ελαφριά σαλάτα με ντοματίνια και ροκφόρ για το βραδινό σας γεύμα.
Σαλάτα με σπαράγγια, ντοματίνια, κάσιους και ροκφόρ
Μια δροσερή, πολύχρωμη ανοιξιάτικη σαλάτα με πρωταγωνιστή τα σπαράγγια.
Φράουλες για επιδόρπιο ή για το βραδινό κοκτέιλ
Τι να πει κανείς για τις φράουλες; Κάνουν τους μεγάλους να ενθουσιάζονται σαν μικρά παιδιά, όταν κατακόκκινες πρωτοεμφανίζονται στα ράφια και τους πάγκους των μανάβικων και τους μικρούς να τις εξαφανίζουν σε χρόνο dt από το τραπέζι. Γαρνίρουν υπέροχα τα γλυκά μας, γίνονται μαρμελάδες, γίνονται ακαταμάχητο ζευγάρι με τη σοκολάτα και καταλήγουν ακόμα να δημιουργούν δροσερούς αλκοολούχους συνδυασμούς σε κοκτέιλ κάθε είδους. Γιορτάστε λοιπόν την έλευση της Άνοιξης με ένα ρολό σοκολάτας με φράουλες ή φτιάξτε ένα Strawberry martini (μαρτίνι με φράουλες) για να το απολαύστε παρέα με φίλους στο σπίτι.
Ρολό σοκολάτας με φράουλες
Στα ρολά έχουμε αδυναμία γιατί, όπως και οι τούρτες, δίνουν άπειρες δυνατότητες γεύσης και διακόσμησης. Οι φράουλες και η σοκολάτα είναι από τα πιο αγαπητά σε όλους!
Strawberry martini (μαρτίνι με φράουλες)
Martini (μαρτίνι) ένα όνομα με δεκάδες παραλλαγές και με αμέτρητους λάτρεις. Ξεκινώντας από τα βασικά, λέγοντας martini εννοούμε ένα μείγμα από gin ή βότκα μαζί με βερμούτ, πάγο και γαρνιτούρα