Τι ψυχή έχει μια μεριδούλα πατάτες τηγανητές; Ή αλλιώς με πόσες πια θερμίδες μπορεί να σε φορτώσει ένα κουτί από τα αγαπημένα σου chips ή μια σοκολατίτσα; Κι όμως, αν τα γνωστά brands που οι περισσότεροι επιλέγουμε έλεγαν με μεγάλους αριθμούς τις θερμίδες τους, δεν ξέρουμε κατά πόσο θα παρέμεναν το ίδιο δημοφιλή.

Δύο φοιτητές από τη Μαδρίτη που λες, σχεδίασαν νέα λογότυπα για τις συσκευασίες μερικών από τα πιο δημοφιλή σνακ, όπως τα pringles, η nutella, το παναρισμένο κοτόπουλο των KFC, βάζοντας στη θέση της επωνυμίας τις θερμίδες που περιέχει η κάθε μία. Το αποτέλεσμα δε είναι πολύ σοκαριστικό, ειδικά αν κάποιο από αυτά είναι μέσα στις αγαπημένες σου επιλογές και το καταναλώνεις μία ή και περισσότερες φορές την εβδομάδα.

Το πρότζεκτ των δύο φοιτητών, της 28χρονης Alessia Mordini και του 24χρονου Rodrigo Dominguez, βασίστηκε στην ιδέα ότι οι θερμιδικοί πίνακες των εν λόγω προϊόντων περιέχουν συνήθως τις θερμίδες για την «ενδεδειγμένη ποσότητα» κατανάλωσης τους, η οποία φυσικά απέχει πολύ από την ποσότητα που καταναλώνουν οι λάτρεις αυτών των γευστικών πειρασμών. Άλλωστε, όπως σίγουρα ξέρεις από προσωπική εμπειρία, η πιθανότητα να σταματήσει κάποιος στις 10 τηγανητές πατάτες μόνο είναι σχεδόν μηδαμινή! Γι αυτό λοιπόν, οι δύο φοιτητές αποφάσισαν να πουν με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο την αλήθεια για τις συνολικές θερμίδες της κάθε συσκευασίας, ώστε να γνωρίζουν όλοι με πόσες θερμίδες επιβαρύνονται κάθε φορά που υποκύπτουν σε αυτούς τους πειρασμού.

Θες να δεις για τι μεγέθη μιλάμε; Προσοχή, ακολουθούν σοκαριστικές εικόνες!

1 μερίδα πατάτες McDonald’s

mcdonald'sedited


1 κουτί πατατάκια Pringles

pringlesedited


1 βάζο Nutella

nutellaedited


1 “κουβάς” με παναρισμένο κοτόπουλο KFC

kfcedited


1 ποτήρι Caramel Frappuccino των Starbucks

starbucksedited


1 σοκολάτα Snickers

snickersedited


1 πακέτο ζελεδάκια Haribo

hariboedited