Βρήκατε τι θα μαγειρέψετε, αλλά ακόμα ψάχνετε το «τέλειο» συνοδευτικό ή κάποιο νόστιμο ορεκτικό, που να ταιριάζει με το κυρίως; Αν και το συνοδευτικό εξαρτάται από το πώς έχετε μαγειρέψει την πρωτεΐνη σας, συγκεντρώσαμε 16 νόστιμες συνταγές για να δοκιμάσετε το Σαββατοκύριακο ή σε ένα τραπέζι.

Ψητές γλυκοπατάτες στον φούρνο, σαν τηγανητές
Σε αυτή τη συνταγή οι γλυκοπατάτες παίρνουν ιδιαίτερη γεύση με τη βοήθεια της πάπρικας και του θυμαριού και γίνονται η υγιεινή επιλογή για τηγανητές πατάτες.


Πουρές καρότου
Ένας ξεχωριστός πουρές, με ωραίο χρώμα και φίνα γεύση. Συνοδεύει ιδανικά ψητό κρέας και πουλερικά.


Τηγανητό ρύζι με μανιτάρια και κάρυ
Μια πανεύκολη συνταγή για τηγανητό ρύζι που μπορεί να γίνει ακόμη και με το ρύζι που περίσσεψε από την προηγούμενη μέρα.


Βελουτέ κάστανου με καραμελωμένες γλυκοπατάτες
Αυτή η σούπα βελουτέ με πρωταγωνιστή το κάστανο μπορεί να σταθεί υπέροχα ως ορεκτικό ή συνοδευτικό σε ένα τραπέζι.


Zero waste arancini με leftovers από ριζότο
Αν θέλετε μια μοναδικά νόστιμη συνταγή που φτιάχνεται ιδανικά με leftovers από ριζότο και γέμιση από τυριά, αλλαντικά, αλλά και τον κιμά που περίσσεψε, τότε πρέπει οπωσδήποτε να βάλετε στο τραπέζι σας τα ξακουστά ιταλικά arancini.


Ψητά αχλάδια με ροκφόρ
Αυτά τα γεμιστά αχλάδια είναι ό,τι πρέπει για ένα εντυπωσιακό ορεκτικό πιάτο.


Πικάντικο ρύζι με κουρκουμά
Μια πανεύκολη συνταγή για πικάντικο ρύζι. Τα μαύρα φασόλια τού δίνουν ιδιαίτερη γεύση ενώ η συνοδευτική δροσερή σάλτσα το κάνει ένα μικρό γευστικό αριστούργημα στο άψε σβήσε.


Baby πατάτες με πορτοκάλι και ελιές
Αυτές οι baby πατάτες είναι μια ξεχωριστή πρόταση για να συνοδεύσετε το κρέας ή το ψάρι που θα επιλέξετε για κυρίως πιάτο.


Κροκέτες ρυζιού με μυρωδικά και αμύγδαλα
Χορταστικές κροκέτες ρυζιού με κόκκινες φακές που μοσχοβολούν μυρωδικά και συνοδεύουν εξαιρετικά το κρασί και την μπίρα σας.


Πατάτες γιαχνί με φέτα
Η πατάτα δικαιωματικά κατέχει μία σταθερή θέση στο τραπέζι μας, είτε ως ορεκτικό, είτε ως κυρίως, κάθε εποχή και σε κάθε περίσταση.


Γιαχνερά χόρτα
Μια απλή συνταγή με χόρτα που βρίσκονται σε αφθονία στην αγορά αυτή την εποχή και μαγειρεύονται γιαχνί, δηλαδή με σάλτσα ντομάτας που τους πηγαίνει πολύ.


Λεμονάτος πουρές φούρνου
Μεταμορφώνουμε την πατάτα σε έναν ιδιαίτερο πουρέ φούρνου με τα αρώματα του λεμονιού και του σχοινόπρασου.

Σαλάτα με ψητές γλυκοπατάτες, λουκάνικο και πιπεριές
Αυτή η ζεστή σαλάτα με τις γλυκοπατάτες και το λουκάνικο μπορεί να σερβιριστεί είτε ως συνοδευτικό, είτε ως ένα ελαφρύ ορεκτικό.


Κολοκύθα ντοφινουά 
Mια παραλλαγή του περίφημου gratin dauphinois με την εποχική κίτρινη κολοκύθα. Ένα εύκολο πιάτο της ορεινής χωριάτικης γαλλικής κουζίνας για ορεκτικό που γίνεται σε χρόνο dt.


Πατάτες τηγανητές τριών σταδίων
Η μέθοδος για τέλειες τηγανητές πατάτες τριών σταδίων που θα βγουν τραγανές απ’ έξω και μαλακές από μέσα, προϋποθέτει μια φριτούρα, δηλαδή μια κατσαρόλα με διχτάκι.


Σούπα μπρόκολο με μπλε τυρί
Κλασικό χειμωνιάτικο πιάτο, η σούπα με μπρόκολο με κάποιου είδους μπλε τυρί υπάρχει σε όλες τις Ευρωπαϊκές κουζίνες όπου συναντά κανείς συνδυασμούς με στίλτον, ροκφόρ και γκοργκονζόλα, αλλά και μα κίτρινα τυριά όπως τσένταρ ή παρμεζάνα.