Η βρώμη είναι ένα superfood ιδανικό για πρωινό και ό,τι πρέπει για να φτιάξετε μπισκότα για τα παιδιά ή μαζί με τα παιδιά, σε στιγμές δημιουργικής ζαχαροπλάστικής. Αντί να αγοράσετε έτοιμα από το εμπόριο, μπορείτε να ετοιμάσετε εύκολα και με λίγα υλικά αυτό το το τέλειο σνακ για όλες τις ώρες. Τα μπισκότα βρώμης είναι πολύ θρεπτικά και προκαλούν αίσθημα κορεσμού, οπότε δεν καταναλώνουμε πολύ μεγάλες ποσότητες.
Σας προτείνουμε μια συνταγή που έχει ζάχαρη αλλά εσείς μπορείτε να μειώσετε τις ποσότητες ή να την αντικαταστήσετε με μέλι, στέβια ή σιρόπι αγαύης, σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε το σνακ ακόμη πιο υγιεινό.
Ας δούμε πώς να φτιάξουμε τα μπισκότα βρώμης:
Υλικά (για 30 περ. κομμάτια)
120 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη)
2 μεγάλα αυγά
1/2 φλιτζ. ζάχαρη
2/2 φλιτζ μαύρη ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1,5 φλιτζ. νιφάδες βρώμης
1 φλιζτ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1.4 κουτ. γλυκού κανέλα
¼ κουτ. γλυκού γαρίφαλο
Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το βούτυρο και τις ζάχαρες. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και έπειτα το εκχύλισμα βανίλιας. Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε τα στέρεα υλικά, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βρώμη και τα μπαχαρικά. Μετά ενώνουμε τα υγρά και τα στέρεα στο ίδιο μπολ.
Το τελικό μείγμα δεν πλάθεται με τα χέρια, είναι λίγο πιο κρεμώδες, Οπότε για να το τοποθετήσουμε σε ταψί, χρησιμοποιούμε κουτάλι.
Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και με ένα κουτάλι φτιάχνουμε μπαλίτσες μεγέθους 2 ιντσών. Τα φορμάρουμε στη συνέχεια με ένα πιρούνι για να τους δώσουμε ένα σχήμα μπισκότου.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο) στους 180°C. Τα αφήνουμε να κρυώσουν προτού τα σερβίρουμε.