Φτιάχνουμε αρωματικά αλάτια για τα ψητά μας. Δείτε πώς.
1. Αλάτι με αρωματικά βότανα: Πλένουμε μαϊντανό, δεντρολίβανο, άνηθο, βασιλικό & τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Τα βάζουμε για 45΄ σε προθερμασμένο φούρνο στους 140°C. Ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ τα βότανα και τα ανακατεύουμε με το αλάτι. Ιδανικό για ψητά, ψάρια, πατάτες και σαλάτες.
2. Αλάτι με λεμόνι: Ανακατεύουμε το ξύσμα από 3 λεμόνια με 500 γρ. χοντρό αλάτι. Βάζουμε το μείγμα για 10΄ σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C. Οι λάτρεις των εσπεριδοειδών μπορούν επίσης να διαφοροποιήσουν τη συνταγή, χρησιμοποιώντας λάιμ για πιο έντονη γεύση. Για το κοτόπουλο, τα ψάρια και τα άλλα κρεατικά ή τα θαλασσινά.