Το κοτόπουλο πανέ είναι αγαπητό σε μικρούς και μεγάλους και χρειάζονται μόλις 30 λεπτά για να το απολαύσουμε στο τραπέζι μας.
Μυστικά και βασικά υλικά
Στην πραγματικότητα το πιάτο αυτό είναι αρκετά εύκολο ως προς την παρασκευή του, αφού χρειάζονται μόνο 3 υλικά για το πανάρισμα του κοτόπουλου. Αλεύρι, αυγό και φρυγανιά ή ψωμί είναι τα υλικά που δημιουργούν την λαχταριστά τραγανή κρούστα στις κοτομπουκιές ή στα φιλετάκια κοτόπουλου. Τα μυστικά για την απόλυτη επιτυχία αυτού του πιάτου είναι λίγα και εύκολα, ενώ οι επιλογές παναρίσματος ποικίλλουν ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλουμε να πετύχουμε στην υφή της κρούστας. Εάν θέλετε να μάθετε πιο αναλυτικά ποια είναι όλα τα μυστικά, αλλά και οι διαφορετικοί τρόποι παναρίσματος, μπορείτε να διαβάσετε ποιο είναι «το τέλειο πανάρισμα για κοτόπουλο» όπου δίνουμε με κάθε λεπτομέρεια όλα τα tips.
Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μια αγαπημένη συνταγή για κοτόπουλο πανέ με παρμεζάνα στο τηγάνι ή στο φούρνο για μια πιο υγιεινή εκδοχή, ενώ παράλληλα σας δίνουμε αναλυτικά όλα τα βήματα της διαδικασίας που θα εγγυηθούν ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα.
Παναρισμένο κοτόπουλο στο τηγάνι και τον φούρνο
30 Λεπτά + 30΄ αναμονή | Εύκολο
Υλικά
2 κομμάτια φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
3 φλιτζ. ψίχουλα ψωμιού μπαγιάτικου ή φρυγανιά
1½ φλιτζ. παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη
2-3 πρέζες μοσχοκάρυδο
2 πρέζες πάπρικα γλυκιά
2 πρέζες σκόρδο σε σκόνη
1½ φλιτζ. αλεύρι
4 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα φιλέτα του κοτόπουλου και τις χτυπάμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες να γίνουν λεπτές. Ανακατεύουμε τα ψίχουλα με το τυρί, τα μπαχαρικά και αλατοπίπερο. Βάζουμε σε τρία διαφορετικά μπολ το αλεύρι, τα αυγά και το μείγμα με τα ψίχουλα ψωμιού ή τη φρυγανιά.
Βουτάμε κάθε κομμάτι κοτόπουλου πρώτα στο αλεύρι -τινάζοντας να φύγει η περίσσεια-, μετά στο αυγό και, τέλος, στα ψίχουλα τινάζοντας ελαφρά. Αφήνουμε τα παναρισμένα φιλέτα σε λαδόκολλα για 30′ στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί η πανάδα.
Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ροδίζουμε τα φιλέτα για 2-3′ από κάθε πλευρά, μέχρι να ψηθούν καλά στο εσωτερικό. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί με τρυπητή κουτάλα.
Εναλλακτικά, ψήνουμε τα παναρισμένα φιλέτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C στον αέρα. Τα ακουμπάμε σε λαμαρίνα ή ρηχό ταψί, στρωμένα με λαδόκολλα, και τα ψήνουμε για 15′ και από τις 2 πλευρές.