Πανάρισμα ονομάζουμε τη διαδικασία κατά την οποία το τρόφιμο (συνήθως κρέας) καλύπτεται με αλεύρι, αβγό και τριμμένη φρυγανιά και στη συνέχεια -στις περισσότερες συνταγές, τουλάχιστον- το τηγανίζουμε. Ωστόσο, το παναρισμένο φαγητό μπορεί να μαγειρευτεί επιτυχημένα και στο φούρνο και να γίνει εξίσου νόστιμο, με τραγανή κρούστα και ακόμη πιο υγιεινό. Η Ελένη Ψυχούλη μας δείχνει πώς θα επιτύχουμε τραγανό πανάρισμα στο φούρνο.

panarisma-step1

* Το σωστό πανάρισμα γίνεται σε τρεις φάσεις. Πρώτα αλατίζετε το υλικό σας, όπως για παράδειγμα ένα φιλέτο κοτόπουλο, που ζητάτε από τον κρεοπώλη να σας το κόψει σε λεπτά φιλέτα για σνίτσελ.

panarisma-step2

* Μετά το περνάτε από αλεύρι. Τινάζετε πολύ καλά, ώστε να μη μείνει πολύ αλεύρι πάνω.

panarisma-step3

* Έχετε χτυπήσει σε ένα μπολ 2 αβγά και βουτάτε εκεί το αλευρωμένο φιλέτο. Στραγγίζετε από το αβγό.

panarisma-step4

* Τέλος, περνάτε το φιλέτο από τριμμένη φρυγανιά, στην οποία μπορείτε να προσθέσετε τριμμένο τυρί ή κάποιο μυρωδικό φρέσκο ή μπαχαρικό της αρεσκείας σας.

panarisma-step5

* Έχετε στρώσει ένα ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετείτε μέσα τα παναρισμένα φιλέτα. Τα ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια τους.

Tip
Αν θέλετε το πανάρισμα να γίνει ακόμη πιο τραγανό, επαναλαμβάνετε τη διαδικασία -αλεύρι, αβγό, φρυγανιά- για ακόμη μία φορά, πριν τοποθετήσετε τα φιλέτα στο ταψί.