Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, σε ρυθμούς διακοπών! Ακόμη κι όσοι βρίσκονται ακόμα στις πόλεις και στα γραφεία τους, έχουν το μυαλό τους στις βόλτες, τη χαλάρωση και τα μεζεδάκια με ουζάκι σε παραλιακά εστιατόρια, είτε στην πόλη είτε σε κάποιο αγαπημένο καλοκαιρινό προορισμό.

Μπορείτε ωστόσο να μεταφέρετε το κλίμα της παραλίας στη βεράντα, στο μπαλκόνι ή στον κήπο σας, να ντυθείτε χαλαρά, να καλέσετε φίλους και να πιείτε ούζο ή τσίπουρο, συνοδεύοντάς το με τα κατάλληλα μεζεδάκια.

Και επειδή το ούζο ταιριάζει πολύ με θαλασσινά, επιλέξαμε και σας προτείνουμε 7 διαφορετικές συνταγές με σαρδέλες!

Σαρδέλες στη λαδόκολλα
Σαρδέλες στη λαδόκολλα: ένα πιάτο που μυρίζει θάλασσα, ιδανικός μεζές για τις βραδιές με φίλους στο σπίτι.

Σαρδέλες μαρινάτες
Μια εύκολη και γρήγορη παραλλαγή του τρόπου με τον οποίο γίνεται η παραδοσιακή παστή σαρδέλα, γι’ αυτούς που δεν μπορούν να περιμένουν.

Σαρδέλες στον φούρνο
Φτιάχνουμε σαρδέλες στον φούρνο και τις κάνουμε πιο αρωματικές βάζοντας και λευκό κρασί. Σε μερικά μόνο λεπτά θα έχουμε ένα νόστιμο και υγιεινό γεύμα.

Σαρδέλες στο φούρνο με κολοκυθάκια, ντομάτα και ούζο
Από τα πιο γνωστά καλοκαιρινά φαγητά που αντιπροσωπεύει τα εκλεκτά φημισμένα προϊόντα της Μυτιλήνης, τη σαρδέλα, το ούζο και το ελαιόλαδο.

Σαρδελομεζές
Ένας μεζές από τους λίγους, που θέλει λίγο χρόνο αναμονής αλλά αξίζει τον κόπο!

Μαριναρισμένες τηγανητές σαρδέλες
Ένας πικάντικος μεζές εμπνευσμένος από τον τρόπο που οι Ισπανοί διατηρούν τα ψάρια τους. Οι σαρδέλες φυλάσσονται για αρκετές μέρες στο ψυγείο και τρώγονται κρύες.

Σαρδέλες γεμιστές
Ελκυστικό πιάτο για πιστούς λάτρες της σαρδέλας. Μια ασυνήθιστη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε!