Τα πασχαλινά κουλουράκια όχι μόνο γεμίζουν γλυκά το γιορτινό τραπέζι αλλά νοστιμίζουν μοναδικά σοκολατένια γλυκά, κρεμώδεις μους και πεντανόστιμα cheesecake. Είναι τραγανά, μοσχοβολούν βανίλια και πορτοκάλι και ακριβώς για αυτούς τους λόγους μπορούν να γίνουν μια εξαιρετική μπισκοτένια βάση για πολλά γλυκά ή να μπουν αυτούσια σε μικρά ή μεγαλύτερα κομμάτια μέσα σε ένα μωσαϊκό σοκολάτας ή σε οποιοδήποτε άλλο γλυκό επιθυμούμε. Το μόνο που χρειάζεται είναι όρεξη και φαντασία για να δημιουργήσουμε πεντανόστιμα γλυκά για μικρούς και μεγάλους. Ας μην ξεχνάμε παράλληλα πως χρησιμοποιώντας σπιτικά μπισκότα έχουμε απόλυτο έλεγχο της ποιότητάς τους φτιάχνοντας με αυτόν τον τρόπο νόστιμα γλυκίσματα από τα πιο αγνά υλικά. Εμείς παρουσιάζουμε παρακάτω 3 απλούς τρόπους να αξιοποιήσουμε τα πασχαλινά κουλουράκια δίνοντας επιπλέον κάποιες συνταγές για να πάρουμε τις πιο γευστικές ιδέες.
Μέσα σε σοκολατένια μωσαϊκά
Ο πιο νόστιμος τρόπος να απολαύσουμε μαζί με σοκολάτα τα πασχαλινά κουλουράκια που ειδικά οι φαν του comfort αυτού γλυκού θα τον λατρέψουν. Και αυτό γιατί η γεύση του μωσαϊκού ενισχύεται μοναδικά από το ξύσμα εσπεροδοειδών (συνήθως πορτοκαλιού ή λεμονιού) που τα κουλουράκια συνήθως έχουν. Επιπλέον, η τραγανή τους υφή είναι ιδανική για το γλυκό αυτό ώστε να μην απορροφά γρήγορα την υγρασία των υπόλοιπων υλικών δίνοντάς μας τελικά τον αγαπημένο σπιτικό κορμό σοκολάτας στην καλύτερη εκδοχή του. Δεν μας πιστεύετε; Δοκιμάστε να αντικαταστήσετε τα μπισκότα των παρακάτω συνταγών με πασχαλινά κουλουράκια, σπασμένα σε κομμάτια του μεγέθους που προτιμάτε και θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα.
Δείτε παρακάτω τη συνταγή μας:
Κλασικό μωσαϊκό από τον Στέλιο Παρλιάρο
Ο κορμός σοκολάτας είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο αγαπητά γλυκά για τους λάτρεις της σοκολάτας. Με συνοδεία παγωτού και έξτρα σιρόπι σοκολάτας ή σκέτο είναι το ιδανικό γλύκισμα για όλες τις εποχές του χρόνου.
Σε μπισκοτένιες βάσεις
Άλλη μια πολύ νόστιμη επιλογή είναι να φτιάξουμε τις τραγανές βάσεις με τα κουλουράκια αντί για τα κλασικά μπισκότα του εμπορίου. Φυσικά μπορούμε να εφαρμόσουμε αυτή την τακτική σε οποιοδήποτε γλυκό που έχει στην βάση του στρώση από μπισκότα. Για παράδειγμα μπορούμε να τρίψουμε σε έναν πολυκόφτη τα πασχαλινά κουλουράκια για τη βάση ενός cheesecake ή μιας τάρτας και θα δούμε πόσο εύκολα μπορούμε να απογειώσουμε γευστικά οποιοδήποτε γλυκό.
Δείτε παρακάτω τις συνταγές μας:
Τούρτα cheesecake καραμέλα
Το κλασικό κι αγαπημένο cheesecake συναντά την καραμέλα, δίνοντας μια τούρτα απίστευτα λαχταριστή!]
Τάρτα με δύο σοκολάτες, μήλα και βάση cheesecake
Η Ντίνα Νικολάου έχει έναν μοναδικό τρόπο να μετατρέπει φρούτα εποχής σε πλούσιες τάρτες με τραγανή βάση.
Γαλατόπιτα με μπισκοτένια βάση
Απολαυστική γαλατόπιτα με βάση που θυμίζει cheesecake. Είναι από τα καλύτερα επιδόρπια για τα ανοιξιάτικα τραπέζια.
Σε μους και παγωτά
Εύκολος, γρήγορος και πεντανόστιμος τρόπος να νοστιμίσουμε με τα κουλουράκια μια κρεμώδη μους ή το αγαπημένο μας παγωτό. Απλά σπάμε με τα χέρια μας τα κουλουράκια σε μικρά κομμάτια ακολουθώντας τη συνταγή ή απλά τα δικά μας γούστα ή τα βάζουμε πρώτα σε έναν πολυκόφτη για να διευκολύνουμε τη διαδικασία και να τα κόψουμε στο μέγεθος της αρεσκείας μας, από μεσαία κομμάτια μέχρι τρίμματα. Φυσικά μπορούμε να κάνουμε το ίδιο και με το γιαούρτι, προσθέτοντας κουλουράκια τριμμένα ή σε μικρά κομμάτια, προσθέτοντας κομμάτια σοκολάτας, ξηρούς καρπούς και καρποβούτυρα ή ακόμα και τριμμένη ινδική καρύδα για όσους θέλουν να δώσουν μια εξωτική νότα και θα έχουμε στη στιγμή ένα πεντανόστιμο και ελαφρύ γλυκό απογευματινό σνακ ή ένα πρωινό γεμάτο ενέργεια.
Δείτε παρακάτω τις συνταγές μας:
Κρέμα λευκής σοκολάτας με μαρμελάδα φράουλα
Μια δροσερή μους με λευκή σοκολάτα και μαρμελάδα φράουλα, ιδανική για τις μέρες που έχει πολλή ζέστη και θέλετε ένα ανάλαφρο γλυκό. Προσθέστε τριμμένα τα κουλουράκια στη βάση του ποτηριού πριν βάλετε τη μους ή εναλλακτικά πασπαλίστε τη με αυτά αφού την έχετε ετοιμάσει.
Παγωτό με μοσχολέμονα και μπισκότα βουτύρου
Ένα υπέροχο αρωματικό παγωτό με μπισκότα βουτύρου, που θα λατρέψετε φέτος το καλοκαίρι. Εσείς απλά αντικαταστείστε τα μπισκότα με τα τριμμένα πασχαλινά κουλουράκια.