Τις μέρες του Πάσχα υπάρχουν στο σπίτι διάφορα γλυκά που συνεχώς πολλαπλασιάζονται καθώς συνηθίζουμε να ανταλλάσσουμε μικρά δωρο-γλυκά με φίλους και γνωστούς. Οπότε αν κόψατε ένα τσουρέκι και δεν ξέρετε τι να το κάνετε, τότε σας δίνουμε ιδέες για να το εκμεταλλευτείτε δημιουργικά:

Παξιμαδάκια τσουρεκιού

Ένας τρόπος για να κρατήσει το τσουρέκι παραπάνω είναι να το κόψουμε σε φέτες, να το βάλουμε στον φούρνο, ώστε να ψηθεί και να γίνει παξιμάδι και με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε τραγανά παξιμαδάκια τσουρεκιού για το πρωινό, το απογευματινό ή για ένα σνακ μέσα στην ημέρα.

Καριόκες

Αντί για μπισκότο, τσουρέκι… Αυτή η προσθήκη θα απογειώσει τις καριόκες και θα τους δώσει μια άλλη νοστιμιά. Εδώ και η λεπτομερής συνταγή:
Καριόκες με τσουρέκι

Τρουφάκια

Στην ίδια λογική με το προγούμενο. Εδώ αλλάζει το σχήμα και λίγο τα υλικά. Μπορούμε να θρυμματίσουμε ένα μέρος του τσουρεκιού και να το εντάξουμε ως έξτρα υλικό στα τρουφάκια που ετοιμάζουμε. Γρήγορο γλυκάκι που με το τσουρέκι θα γίνει φοβερά νόστιμο.
Εδώ και μια  συνταγή για τρουφάκια. Αντικαθιστούμε το κάστανο της συνταγής με το τσουρέκι μας και έχουμε ένα εκπληκτικά γευστικό αποτέλεσμα!

Ένας διαφορετικός κορμός σοκολάτας

Το τσουρέκι αγαπά πολύ τη σοκολάτα και γι’ αυτό θα μπορούσε να απογειώσει μια συνταγή για κορμό σοκολάτας. Αντί για μπισκότα, βάζουμε τσουρέκι, ενώ μπορούμε να παίξουμε και με τις γεύσεις της κουβερτούρας, προσθέτοντας καραμέλα, πραλίνα, γάλακτος ή λευκή για να δώσουμε έξτρα λαχταριστή γεύση στο τελικό αποτέλεσμα.
Σας δίνουμε μια  κλασική συνταγή για κορμό.

Εκμέκ

Το εκμέκ θέλει τσουρέκι για βάση του. Οπότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα leftovers ώστε να φτιάξουμε ένα διαφορετικό γλυκό, ειδικά αν σχεδιάζουμε κάποια επίσκεψη ή αν θέλουμε να κεράσουμε καλεσμένους στο σπίτι.
Εδώ η συνταγή για το τούρτα εκμέκ με βάση τσουρεκιού.

Αν θέλετε ακόμη περισσότερες ιδέες, σας έχουμε και επιπλέον συνταγές που μπορούν να γίνουν με έτοιμο τσουρέκι.