Μπορεί ο καιρός να δροσίζει σιγά-σιγά, αλλά η αγαπημένη μας συνήθεια για να χαλαρώνουμε πίνοντας κάποιο ποτό το βραδάκι με καλή παρέα δεν αλλάζει. Γι’ αυτό καλό είναι να ξέρουμε να φτιάχνουμε μόνοι μας τριμμένο πάγο στο σπίτι, γιατί ορισμένα ποτά θέλουν καλύτερα αυτό το είδος πάγου και όχι τα ολόκληρα παγάκια. Είναι μια διαδικασία πολύ απλή και σύντομη και μπορεί να γίνει είτε έχουμε μπλέντερ, είτε όχι. Επίσης, ο τριμμένος πάγος ταιριάζει επίσης σε σπιτικές λεμονάδες και άλλα ροφήματα που θέλουμε να απολαμβάνουμε δροσερά.

Σας παρουσιάζουμε παρακάτω τις δυο διαφορετικές μεθόδους:

Με τη χρήση του μπλέντερ

Πριν διαλέξετε αυτή τη μέθοδο, θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι η συσκευή σας είναι όντως τόσο ισχυρή που να μπορεί να τρίψει πάγο, γιατί δεν το κάνουν όλα τα μπλέντερ αυτό. Ρίξτε την ποσότητα του πάγου που θέλετε να θρυμματίσετε, τόση ώστε να μπορεί να κλείνει το καπάκι. Προσθέστε κρύο νερό που να φτάνει ως τη μέση του πάγου. Αυτό θα βοηθήσει τον πάγο να σπάσει πιο εύκολα. Όσο περισσότερο νερό προσθέσετε, τόσο πιο λεπτά τριμμένος θα βγει ο πάγος.

Το μυστικό εδώ βρίσκεται στον τρόπο που θα χρησιμοποιήσετε το μπλέντερ σας, καθώς χρειάζονται λεπτές κινήσεις και λίγη υπομονή. Για να έχετε το σωστό αποτέλεσμα, πιέστε κοφτά το κουμπί του μπλέντερ ανά τακτά διαστήματα, ώσπου ο πάγος να σπάσει σε μικρά κομμάτια. Εάν ξεκινήσετε να πιέζετε παρατεταμένα και χωρίς κανένα διάλειμμα, δεν θα έχετε τον έλεγχο των κινήσεών σας με αποτέλεσμα ο πάγος να θρυμματιστεί υπερβολικά.

Μόλις ο πάγος είναι στη μορφή που θέλετε, περάστε τον από ένα λεπτό σουρωτήρι, για να του αφαιρέσετε το επιπλέον νερό. Χρησιμοποιήστε τον για να παγώσετε τα ποτά ή κοκτέιλ σας, ή ακόμη και κάποια φαγητά που θέλετε να κρυώσουν άμεσα.

Χωρίς μπλέντερ

Σε περίπτωση που δεν έχετε μπλέντερ, ή δεν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε, υπάρχει και ένας απλούστερος τρόπος για να έχετε εύκολα τριμμένο πάγο. Ρίξτε 4 με 6 φλιτζάνια παγάκια σε μια μεγάλη σακούλα τροφίμων που κλείνει αεροστεγώς με φερμουάρ. Γεμίστε τη έτσι ώστε να έχει αρκετά παγάκια, αλλά να μπορεί και να σφραγίσει χωρίς να ζορίζεται.

Στη συνέχεια, τυλίξτε τη σακούλα σε μια μεγάλη πετσέτα κουζίνας, έτσι ώστε να καλύπτεται τελείως. Θρυμματίστε τον πάγο χτυπώντας επαναλαμβανόμενα πάνω από την πετσέτα με ένα βαρύ αντικείμενο της κουζίνας (πχ ένα ποτήρι, ένα σφυρί κρέατος, αν έχετε…) . Κάντε αυτή τη διαδικασία προσεχτικά, καθώς δεν θέλετε να καταλήξετε να έχετε τρύπες στη σακούλα αυτή και να τρέξουν τα παγάκια.