Το μπλέντερ είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο κουζίνας, απαραίτητο σε κάθε νοικοκυριό, που βοηθά σε αλμυρές και γλυκές παρασκευές, σε χυμούς, σμούθι, κρέμες… Πόσο εύκολα όμως το καθαρίζουμε μετά τη χρήση του; Σας έχει τύχει να κρατήσει μυρωδιές ή υπολείμματα τροφών; Και πόσο επικίνδυνο είναι αυτό για την υγεία μας;

Έρευνες έχουν δείξει ότι είναι ένα από τις πιο βρώμικες συσκευές που έχουμε στην κουζίνα μας. Μάλιστα αν δεν καθαριστεί σωστά και αποτελεσματικά είναι επικίνδυνο να αναπτυχθούν μέσα του βακτήρια ή ακόμα και σαλμονέλα.

Πώς να το καθαρίσετε διεξοδικά

Για να έχετε το τέλειο αποτέλεσμα καθαρίσματος της συσκευής σας, σας καλούμε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

Πρώτα αποσυνδέετε από το ρεύμα τη συσκευή. Στη συνέχεια, αποσυνδέουμε από τη βάση του το κομμάτι που μπορεί να πλυθεί.
Γεμίζουμε με νερό και σαπούνι το σκεύος. Χρησιμοποιούμε απορρυπαντικό για τα πιάτα.
Τρίβουμε καλά το σκεύος στο εσωτερικό και το εξωτερικό του μέρος με ένα δυνατό σφουγγάρι ή σύρμα. Επιμένουμε στα σημεία, όπου υπάρχει κολλημένη τροφή που μπορεί να έχει σκληρύνει.
Γεμίζουμε το σκεύος με νερό και απορρυπαντικό: για κάθε φλιτζάνι νερό, προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας απορρυπαντικό πιάτων. Κλείνουμε με το καπάκι το σκεύος και το αφήνουμε να δράσει για μερικά λεπτά. Άμα θέλουμε, το κουνάμε κιόλας με τα χέρια μας.
Ξεπλένουμε προσεκτικά με άφθονο νερό κάθε ξεχωριστό μέρος του σκεύους και τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.
Προτού επανατοποθετήσουμε την κανάτα πάνω στο μπλέντερ, σκουπίζουμε προσεκτικά με ένα πανάκι το μέρος του μοτέρ (προσοχή, το κρατάμε μακριά από το νερό).
Και το μπλέντερ είναι πεντακάθαρο, έτοιμο για την επόμενη χρήση!