Όπως ήδη γνωρίζετε, στην ομάδα του Olive πειραματιζόμαστε και αναζητούμε τρόπους για να κάνουμε τη ζωή στην κουζίνα πιο εύκολη. Επόμενος στόχος μας, να καταγράψουμε μερικά tips σχετικά με ένα εργαλείο που δε λείπει από καμία κουζίνα: Το μπλέντερ.

Αφήστε το να «αυτοκαθαριστεί»
Αν το καθάρισμα του μπλέντερ σάς δυσκολεύει, υπάρχουν τρόποι και αποτελεσματικά να καθαριστεί και να μην ταλαιπωρηθείτε. Αντί να προσπαθήσετε να το πλύνετε στο πλυντήριο πιάτων ή στο χέρι, μπορείτε να κάνετε κάτι πιο απλό. Ρίξτε ζεστό νερό με λίγο απορρυπαντικό πιάτων στο μπλέντερ και βάλτε το σε λειτουργία για μερικά δευτερόλεπτα. Για καλύτερα αποτελέσματα και για καταπολεμήσετε τις έντονες μυρωδιές, ρίξτε μαζί με το απορρυπαντικό πιάτων λίγο ξίδι ή χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε καλά.

Τοποθετήστε στη βάση του μία πετσέτα
Επειδή το μπλέντερ είναι από τις πιο θορυβώδεις συσκευές, βάζοντας στη βάση του μια πετσέτα ή μια επιφάνεια σιλικόνης -όπως αυτές που χρησιμοποιούμε για ψήσιμο μπισκότων στο φούρνο- μπορείτε να βελτιώσετε λίγο την κατάσταση.

Μην το χρησιμοποιείτε για άλεσμα καφέ ή μπαχαρικών
Μπορεί να είναι από τις απαραίτητες συσκευές που φτιάχνουν smoothies, πολτοποιούν φρούτα και λαχανικά κ.ο.κ ωστόσο τα μπλέντερ δεν είναι πολυμηχανήματα και προφανώς δεν κάνουν για όλα. Υπενθυμίζουμε λοιπόν ότι οι λεπίδες τους δεν είναι κατασκευασμένες για να κόβουν καφέ και ολόκληρα μπαχαρικά και αν το δοκιμάσετε, εκτός του ότι το αποτέλεσμα θα είναι απογοητευτικό, αν το κάνετε συστηματικά είναι πολύ πιθανό να προκαλέσετε βλάβη στο μηχάνημα. Επίσης, εννοείται ότι η ποιότητα του καφέ δεν θα είναι άριστη δεδομένου ότι όχι μόνο δεν αλέθεται σωστά αλλά επηρεάζονται και τα οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά.