Υπάρχει κάτι ξεχωριστό στις σπιτικές παρασκευές: κρατούν ζωντανές τις γεύσεις των εποχών και γεμίζουν την κουζίνα με αρώματα. Από μυρωδάτες μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού, μέχρι αλμυρές πάστες, οι σπιτικές παρασκευές δεν είναι απλώς πρακτικές λύσεις για να αξιοποιήσουμε τα προϊόντα της εποχής. Είναι μικροί θησαυροί γεύσης που κρατούν όλο τον χρόνο. Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, παρασκευές για κάθε γούστο, που είναι ιδανικές για όσους αγαπούν τη μαγειρική.

Λεμόνια σε βάζο

Όσοι έχουν επισκεφτεί το Μαρόκο και έχουν δοκιμάσει την τοπική κουζίνα, ίσως γνωρίζουν μια διαφορετική μέθοδο συντήρησης: την παραδοσιακή μαροκινή τεχνική με λεμόνι και χοντρό θαλασσινό αλάτι. Η συνταγή είναι απλή και απαιτεί μόνο τρία υλικά. Δείτε τη συνταγή αναλυτικά εδώ.

Γλυκό κουταλιού με ξερά σύκα

Ένα γλυκό του κουταλιού όχι με φρέσκα αλλά με ξερά σύκα, που φτιάχνεται κάθε εποχή. Δείτε τη συνταγή αναλυτικά εδώ.

Φιστικοβούτυρο

Μια οικονομική αλλά και ιδιαίτερα υγιεινή επιλογή για σνακ, αφού έχετε τον απόλυτο έλεγχο της ποιότητας και της ποσότητας των υλικών που χρησιμοποιείτε, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλες τις συνταγές που φτιάχνονται στο σπίτι. Δείτε τη συνταγή αναλυτικά εδώ.

Μαρμελάδα πορτοκάλι

Η σπιτική μαρμελάδα δεν πρέπει να λείπει από κανένα ντουλάπι. Αξιοποιούμε τα πορτοκάλια στην καλύτερή τους εποχή και τα κάνουμε μαρμελάδα-γλύκισμα. Δείτε τη συνταγή αναλυτικά εδώ.

Σπιτικός πελτές ντομάτας

Κοκκίνισαν οι πάγκοι σε λαϊκές και μανάβικα από ντομάτες ωριμασμένες στον ήλιο! Καιρός να γεμίσουμε τα βάζα μας με σπιτικό πελτέ σε μια αρωματική εκδοχή, για να απολαμβάνουμε τη γεύση και το άρωμά της ντομάτας στα φαγητά μας όλο το χειμώνα. Δείτε τη συνταγή αναλυτικά εδώ.

Μαρμελάδα με κόκκινα φρούτα

Κατακόκκινη μαρμελάδας με κεράσια, φράουλες, φραμπουάζ και φραγκοστάφυλα που θα απολαύσετε πολύ στο πρωινό σας, ενώ μαζί της θα σερβίρεται και cheesecake που του πάει πολύ. Δείτε τη συνταγή αναλυτικά εδώ.

Μαρμελάδα φράουλα με τζίντζερ και αρμπαρόριζα

Νόστιμη, λαχταριστή και σούπερ αρωματική αυτή η μαρμελάδα είναι ό,τι πρέπει για το πρωινό σας. Δείτε τη συνταγή αναλυτικά εδώ.

Σκόρδο κονφί

Οι μαλακές σκελίδες σκόρδου, αλλά και το λάδι μέσα στο οποίο διατηρούνται, μπορούν να γίνουν και ένα τέλειο άλειμμα για φρυγανισμένο ψωμί. Δείτε τη συνταγή αναλυτικά εδώ.

Μαρμελάδα καρύδι με ξερά σύκα

Μια διαφορετική μαρμελάδα από όσες έχετε δοκιμάσει ως τώρα. Μπορείτε να την απολαύσετε με χίλιους δυο τρόπους: στο γιαούρτι, στις κρέμες, στα παγωτά, στα κέικ, στο ψωμί, μαζί με λευκά τυριά και αλλαντικά ή όπως τραβάει η όρεξη και προστάξει η φαντασία σας. Δείτε τη συνταγή αναλυτικά εδώ.

Πάστα ελιάς σε 2 παραλλαγές

Οι ελιές, πράσινες και μαύρες, γίνονται φοβερά αλείμματα για το ψωμί και όχι μόνο. Δείτε τη συνταγή αναλυτικά εδώ.

Πετιμέζι μήλου και γλυκό κουταλιού φιρίκι

Αξιοποιούμε τη νέα σοδειά μήλων και φτιάχνουμε το πιο ιδιαίτερο πετιμέζι, αλλά και ένα γλυκό κουταλιού που συνοδεύεται εξαιρετικά από ένα φλιτζανάκι καφέ. Δείτε τη συνταγή αναλυτικά εδώ.

Δείτε επίσης

Τυρί και μέλι: Τι κρύβεται πίσω από τον πιο νόστιμο συνδυασμό και πώς να τον πετύχετε