Καινούριας κοπής γευστικά «σενάρια», ευφυή, με γκουρμέ ένδυμα, για εκείνους που εκτιμούν τις νοστιμιές που σερβίρει ένα καφενείο νέας γενιάς. Οι σεφ του Cantina Φάνης Μαϊκαντής και Γρηγόρης Χέλμης μαγείρεψαν συνταγές που συναντούμε σε ένα νεο-καφενείο.
Τι τρώμε σε ένα νεο-καφενείο
Οι συνταγές του Φάνη Μαϊκαντή

Μοσχαρίσιο συκώτι με ψητό λάχανο
Το μοσχαρίσιο συκώτι έχει φανατικούς θαυμαστές. Σε αυτή τη συνταγή το συνοδεύουμε με ψητό λάχανο κι έχουμε ένα τέλειο πιάτο. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Κάστανα στιφάδο με πορτοκάλι
Αυτή η παραδοσιακή συνταγή με τα κάστανα μαγειρεμένα σαν στιφάδο είναι ιδανική για τα εορταστικά -και όχι μόνο- τραπέζια του χειμώνα. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Ρεβιθάδα λεμονάτη με λουκάνικο πετάλι και μπούκοβο
Ένα εξαιρετικά νόστιμο πιάτο για όσους αγαπούν τα ρεβίθια, που σε πολλές συνταγές, όπως στη συγκεκριμένη, ταιριάζουν άψογα με λουκάνικα. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Πατάτες με αντζούγιες και κρεμμυδοσαλάτα
Ένα πολύ νόστιμο και θρεπτικό πιάτο με πατάτες και αντζούγιες που το επιλέγουμε είτε για μεσημεριανό είτε για βραδινό. Στα tips θα δείτε πώς θα φτιάξετε τις δικές σας σπιτικές αντζούγιες. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Παντζάρια ψητά με πετιμέζι, μυρωδικά και τυρί γαλένι
Τα παντζάρια ψητά είναι μια εκλεπτυσμένη συνταγή, ιδανική για ορεκτικό ή ελαφρύ δείπνο. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Οι συνταγές του Γρηγόρη Χέλμη

Κεφτεδάκια χοιρινά πρασοσέλινο
Τα χοιρινά κεφτεδάκια πρασοσέλινο είναι μια συνταγή γεμάτη άρωμα και θαλπωρή, ιδανική για κάθε μέρα, αλλά και για το κυριακάτικο φαγητό. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Τυροσαλάτα με φέτα, σκόρδο και δυόσμο
Η τυροσαλάτα αποτελεί ένα από τα πιο νόστιμα και αγαπημένα συνοδευτικά. Η παρασκευή της είναι πολύ εύκολη, γι’ αυτό και δεν χάνουμε την ευκαιρία να την ετοιμάσουμε. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Μπουρεκάκια tuna melt
Εύκολα, νόστιμα και ιδανικά για σνακ, αλλά και για κέρασμα στο σπίτι ή στο γραφείο. Αυτά τα απολαυστικά μπουρεκάκια με τόνο θα τα λατρέψετε. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Σαρδέλες ψητές με τραγανά ψίχουλα και μουστάρδα
Αυτές οι σαρδέλες που τηγανίζονται με τα ψίχουλα, δημιουργούν ένα απίστευτα τραγανό παιχνίδισμα στον ουρανίσκο. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Μπουκιές κοτόπουλο σε ασιατικό «στιφάδο»
Ένα διαφορετικό στιφάδο, με μπουκιές κοτόπουλο και ασιατικό άρωμα, που το ετοιμάζουμε σε ελάχιστο χρόνο, είτε για μεσημεριανό είτε για βραδινό. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Φωτογραφίες: Εύα Μονοχάρη
Διαβάστε επίσης
Και το γλυκάκι, κέρασμα – 7 παραδοσιακά ελληνικά επιδόρπια που σερβίρονται στην ταβέρνα