Δέκα σεφ και μάγειρες δημιούργησαν signature σάντουιτς αποκλειστικά για το Cantina, συνδυάζοντας φαντασία, δημιουργικότητα, τεχνική και premium υλικά.
Kuruma Ebi Sando, του Άρη Βεζενέ
Το μαλακό αφράτο ψωμί sando με τη βουτυράτη αίσθηση είναι ένας καμβάς που επιτρέπει να δημιουργήσεις από το πιο απλό μέχρι το πιο σύνθετο σάντουιτς. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Φουσκόπιτα με χωριάτικη ομελέτα, κατίκι, ντομάτα και ρίγανη από την Αγάπη Μιχελή
Ένα σάντουιτς που κουβαλάει μαζί του μνήμες καλοκαιριού. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Shrimp Po’ Boy από τον chef Βασίλη Σπόρο
Σε αυτήν τη συνταγή συνδυάζουμε την tempura με τα μπαχαρικά της κρεολέζικης κουζίνας, δημιουργώντας ένα Po’Boy σάντουιτς με έντονη γεύση. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Σάντουιτς με λαδόψωμο από τον chef Νίκο Καραθάνο
Το λαδόψωμο είναι βασικό ψωμί της μεσογειακής κουζίνας, εδώ όμως γίνεται η βάση για ένα χορταστικό σνακ. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Philly προβατίνα σάντουιτς του σεφ Σήφη Μανουσέλη
Η ιδέα για αυτή τη συνταγή γεννήθηκε τυχαία, ύστερα από ένα μικρό λάθος στην κουζίνα. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Ζεστό σάντουιτς με κοτοσαλάτα και ντομάτα, από τον Γρηγόρη Κίκη
Ο Γρηγόρης Κίκης σκέφτηκε τη συγκεκριμένη ιδέα ως μια εύκολη και γευστική λύση. Για να το φτιάξουμε δεν χρειάζεται να περάσουμε πολλή ώρα στην κουζίνα, ούτε να χρησιμοποιήσουμε πολλά σκεύη. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Pork Kontosouvli Katsu Sando από τον σεφ Δημήτρη Κατριβέση
Το Pork Kontosouvli Katsu Sando γεννήθηκε από την ιδέα να συναντηθούν δύο κόσμοι: το ελληνικό κοντοσούβλι –το πιο comfort και παρεΐστικο έδεσμα του ελληνικού street food– με την ιαπωνική παράδοση του katsu sando. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Σάντουιτς με μοσχάρι κοκκινιστό και δροσερή σαλάτα αγγουριού από την Ελένη Σαράντη
Μία ελληνική εκδοχή του κλασικού ιταλοαμερικάνικου meatball sandwich, με πρωταγωνιστή το πιο γνώριμο πιάτο των παιδικών μας τραπεζιών: το κοκκινιστό μοσχάρι. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Πίτσα – σάντουιτς από την Μάγκυ Ταμπακάκη
Ένα σάντουιτς που λειτουργεί σαν πίτσα σε φορητή μορφή. Χορταστικό, ευέλικτο, γεμίζεται με ό,τι συνδυασμό υλικών επιθυμεί κανείς. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Bagel με πέστροφα, σουρωτό Πάρου και chutney αγγουριού από τη Μαρίνα Χρονά
Όταν μιλάμε για bagel, η σκέψη πάει κατευθείαν στο κλασικό νεοϋορκέζικο. Εδώ, έχουμε μια εκδοχή φτιαγμένη αποκλειστικά με ελληνικά προϊόντα. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Φωτογραφίες: Αντώνης Γιαμούρης