Eτοιμάζουμε τα πιο εύκολα και λαχταριστά μπισκότα βρώμης σε μέγεθος μπουκιάς και τα ερβίρουμε με ένα ποτήρι γάλα για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας όσο πιο υγιεινά και θρεπτικά γίνεται.
Υλικά
- 1 1/2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Χρυσός Μύλος
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- 3/4 κουτ. γλυκού τριμμένη κανέλα
- 1/2 κουτ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
- 3/4 φλιτζ. βούτυρο αγελαδινό Δράμας Νώμα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλιτζ. ζάχαρη
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 φλιτζ. πολτοποιημένη ώριμη μπανάνα (περίπου 3 ώριμες μπανάνες)
- 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 1/2 φλιτζ. νιφάδες βρώμης CROWNFIELD
- 1/2 φλιτζ. καρύδια χοντροκομμένα
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τη μαγειρική σόδα και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αυγό μέχρι να αφρατέψουν.
Βήμα 2
Χτυπάμε τις πολτοποιημένες μπανάνες και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε σταδιακά το μείγμα του αλευριού και τη βρώμη στο μείγμα της μπανάνας και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά.
Βήμα 3
Προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε. Βάζουμε τη ζύμη μας στο ψυγείο 30 λεπτά. Εν τω μεταξύ, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
Βήμα 4
Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί μας και με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε μια γερή κουταλιά ζύμης και την τοποθετούμε επάνω στη λαδόκολλα. Ψήνουμε για 8 με 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.